Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Μελομακάρονα με γέμιση μανταρινιού & lacta & κουραμπιέδες με lacta από τη Χρύσα Φραγκούλη

Ετικέτα: ΓΛΥΚΑ

✿⊱╮Αυτό που κάνει τη διαφορά στα δικά μου μελομακάρονα είναι ότι τα κάνω γεμιστά με γλυκό κουταλιού μανταρίνι, και  με  lacta. Ένα πείραμα δικό μου πριν από πολλά χρόνια τότε που άρχισα τις πρώτες μου αλχημείες.. Στους κουραμπιέδες βάζω μόνο σοκολάτα και φυσικά καβουρδισμένα αμύγδαλα. Η ζύμη και για τα δυο γλυκίσματα είναι η συνηθισμένη κλασσική μαμαδίστικη που χρησιμοποιούμε όλες κάθε χρόνο. Ευλογημένες γιορτές σε όλους! ✿⊱╮

ΥΛΙΚΑ

● Γλυκό κουταλιού μανταρίνι (5-6 μανταρινάκια περίπου στη δόση)
Lacta σοκολάτα γάλακτος (τη μεγάλη συσκευασία) σε κομματάκια τόση όσο τα κομμάτια των γλυκών μας
● 1 σοκολάτα κουβερτούρα 200 γρ. Nestle
● 1 λευκή κουβερτούρα Nestle
● 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Για τα μελομακάρονα

Μέχρι να φτιάξουμε τη ζύμη μας η οποία πρέπει να είναι μαλακή για να πλάθεται εύκολα (αν βγει σκληρή ζυμώνουμε ελαφρώς με  λίγο ελαιόλαδο) βάζουμε το μανταρίνι σε σουρωτήρι να στραγγίξει λίγο το σιρόπι. 

Κατόπιν το κόβουμε σε λεπτές φετούλες.




Κόβουμε τα κομματάκια της σοκολάτας.
Παίρνουμε μια μπαλίτσα από τη ζύμη στο χέρι μας, την ρολάρουμε, ανοίγουμε μια λακκουβίτσα και τοποθετούμε μια φέτα μανταρίνι κι ένα κομμάτι σοκολάτας. 

Κλείνουμε, ενώνουμε τη ζύμη και τέλος ξανά ρολάρουμε.



Εδώ το ψήσιμο γίνεται γρηγορότερα σε σχέση με τα άλλα, δεδομένου ότι έχουν γέμιση και δεν περιμένουμε να ψηθούν από μέσα. Ανάλογα βέβαια με το φούρνο. Εγώ τα βγάζω σε 15΄ λεπτά.
Τα σιροπιάζουμε, και τ’ αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Λιώνουμε σε  bain marie τις κουβερτούρες. Στην λευκή κουβερτούρα θα βάλουμε δυο κουταλιές ελαιόλαδο για να δουλεύεται εύκολα. Στη σοκολάτα κουβερτούρα θα βάλουμε τη μια κουταλιά κι ανακατεύουμε συνέχεια.
Φτιάχνουμε τα κορνέ μας (μιας χρήσης) με τον τρόπο που θα σας δείξω αν δεν έχουμε του εμπορίου. Πατήστε  εδώ
  



Τα γεμίζουμε και τραβάμε ακανόνιστες γραμμές με τις σοκολάτες.

Για τους κουραμπιέδες

Απλή ίδια διαδικασία, κάνω μια λακκουβίτσα στο κέντρο βάζω τη σοκολάτα την κλείνω,πιέζω με το χέρι να γίνει επίπεδη η  ζύμη κεντράρω το σημείο που είναι η σοκολάτα και κόβω με κουπάτ.







ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!

Με αγάπη Χρύσα


 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.