Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Λαχματζούν

 

Ετικέτα: ΜΠΟΥΦΕ


✿⊱Η πίτσα της Ανατολής !!Ισως λίγο χρονοβόρα διαδικασία αλλά η γεύση και τ΄ αρώματα σε ανταμοίβουν   ✿⊱

Υλικά

●800 γρ. αλεύρι δυνατό

●1 φακελάκι ξηρή μαγιά

●λίγο αλάτι

●λίγη ζάχαρη

●λίγο ελαιόλαδο 

●400-450 ml χλιαρό νερό

Για τον κιμά

●1 κιλό μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο κιμά ,( μοσχάρι _ αρνί )

●1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μαϊντανό ψιλοκομμένο 

●1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο τριμμένο

●1 ώριμη ντομάτα

●2 _ 3 καπνιστές πιπεριές Φλωρίνης ανάλογα με το μέγεθος ..

●λίγο δυόσμο

●λίγο κίμινο

●λίγη πάπρικα γλυκιά

●λίγο μπούκοβο γλυκό

●2 κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ .

Βάζουμε στο μπλέντερ  την ντομάτα και τις πιπεριές Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε και τσιγαρίζουμε τον κιμά κ κατόπιν όλα τα υλικά με μια κούπα νερό και λίγο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά μέχρι ν' απορροφήσει το ζουμί του.

Ανακατεύουμε τα υλικά και ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει  εύπλαστη κι αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο .Κατόπιν τη χωρίζουμε σε 10 μπάλες κι αφήνουμε ξανά να φουσκώσουν .Ανοίγουμε πολύ λεπτές πιτούλες χρησιμοποιώντας ψιλό σιμιγδάλι για να βγουν πιο τραγανές και να μην απορροφήσουν αλεύρι στο άνοιγμα .Όπως ακριβώς στην τεχνική της πίτσας .Αλευρώνουμε καλά μια λαμαρίνα και την καίμε σε δυνατό φούρνο .Βγάζουμε το ταψί απλώνουμε τη ζύμη και στρώνουμε τον κιμά σε ελαφριά στρώση .Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και συνεχίζουμε ..

Απογείωσα τη γεύση βάζοντας σε μερικές πριν ξεφουρνίσω λίγη μοτσαρέλα !! Εναλλακτικά και για ευκολία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πίτες για σουβλάκια του εμπορίου .Σερβίρουμε με μαρουλάκι κρεμμυδάκι κι ότι αγαπάμε ..



 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!

Με αγάπη Χρύσα

♥ ♥  ♥ ♥  ♥ ♥

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.