Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Cheesecake ροδιού με λευκή κουβερτούρα

 

Ετικέτα: ΓΛΥΚΑ


✿⊱╮Αυτό δεν είναι γλυκό είναι άρωμα!!!Ένα γλυκό πείραμα που έκανα και έτυχε και πέτυχε ! Βελουδένια κρέμα που την συμπλήρωσαν τα μπισκότα βρώμης με μέλι και  cranberries .. και απογείωσαν  τη γεύση !! Το άρωμα του χειμώνα μου...✿⊱╮

Για τσέρκι  29 cm

ΥΛΙΚΑ

● 200 γρ. μπισκότα βρώμης μέλι  ΒΙΟΛΑΝΤΑ

● 200 γρ. μπισκότα βρώμης με cranberries BIOΛANTA

● 130 γρ. βούτυρο Lurpak soft

● 600 γρ. cream cheese  adoro

● 400 γρ.λευκή κουβερτούρα

● 660 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά ΝΟΥΝΟΥ (2 συσκευασίες των 330ml )

● 150 γρ. ζάχαρη άχνη

  1 κ.σ. μέλι

  1 κ.σ. υγρή βανίλια ΣΑΜΟΥΡΗ

  2 κ.σ. χυμό λεμονιού

● 10 γρ. ζελατίνη ΓΙΩΤΗΣ σε σκόνη (1 φακελακι )

  Γλυκό κουταλιού ρόδι


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ




Λιώνουμε το βούτυρο , βάζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη, προσθέτουμε το βούτυρο και τ΄ ανακατεύουμε. Σ΄ένα τσέρκι 29 cm στρώνουμε ομοιόμορφα την βάση με τα μπισκότα. Τοποθετούμε τη βάση στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα .




Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη. Χώρια χτυπάμε το τυρί μαζί με το μέλι, λιώνουμε τις κουβερτούρες και τις προσθέτουμε. Διαλύουμε τη ζελατίνη σ΄ένα φλιτζανάκι ζεστό νερό και την προσθέτουμε στο μίγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια το χυμό κι ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος κι ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να πήξει.

Αραιώνουμε το γλυκό κουταλιού ρόδι  με λίγο νερό και το βάζουμε  στη φωτιά με  μια γεμάτη κουταλιά σούπας κορν φλάουρ για να μην είναι τόσο ρευστό. Αφήνουμε να κρυώσει και γαρνίρουμε το γλυκό μας.

Το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει και απολαμβάνουμε!!

 


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!

Με αγάπη Χρύσα

♥ ♥  ♥ ♥  ♥ ♥


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.