Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Προζύμι από τη Χρύσα Φραγκούλη

Ετικέτα: ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ


✿⊱╮Σπιτικό προζύμι για υπέροχα μυρωδάτα ψωμιά και όχι μόνο  ✿⊱╮

                                                     ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

1η ημέρα 150gr αλεύρι γ.ο.χ Κούλα

100 ml χλιαρό  νερό εμφιαλωμένο

2η ημέρα 50 gr αλεύρι γ.ο.χ Κούλα

50 ml χλιαρό νερό εμφιαλωμένο

 

3η ημέρα 50 gr αλεύρι γ.ο.χ Κούλα

50 ml χλιαρό νερό εμφιαλωμένο

4η ημέρα 50 gr αλεύρι γ.ο.χ Κούλα

50 ml χλιαρό νερό εμφιαλωμένο

5η ημέρα 50 gr αλεύρι γ.ο.χ Κούλα


Ανακατεύουμε το αλεύρι στο χλιαρό νερό. Την πρώτη ημέρα γίνεται ένα σφιχτό ζυμαράκι που κολλάει στα χέρια. Ρίχνουμε λίγο αλεύρι από πάνω και το σκεπάζουμε με μεμβράνη σ΄ ένα ζεστό μέρος με χοντρές πετσέτες.

 Το αφήνουμε χωρίς να το μετακινήσουμε 24

ώρες.

Την επόμενη μέρα συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και πάντα στο τέλος ρίχνουμε λίγο αλεύρι από πάνω( για να το βοηθήσει στη ζύμωση) μέχρι την 5η ημέρα που προσθέτουμε μόνο αλεύρι χωρίς νερό και λίγο πάλι αλεύρι από πάνω .

Την 6η ημέρα έχει γίνει αφρός. Το   τοποθετούμε σε μπολάκι το οποίο έχουμε αλευρώσει κάτω και πάνω στην επιφάνειά του


 

και το βάζουμε στο ψυγείο και σε κλειστή σακουλίτσα. Το αφήνουμε δυο τρεις ημέρες να ωριμάσει.

Αν θέλουμε να ζυμώσουμε από βραδύς το ξυπνάμε..Ρίχνουμε λίγο νεράκι εμφιαλωμένο χλιαρό με τρεις κουταλιές αλεύρι. Το πρωί είναι έτοιμο προς χρήση.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!

Με αγάπη Χρύσα

♥ ♥  ♥ ♥  ♥ ♥

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.