Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Χαλβάς κλασσικός από τη Χρύσα Φραγκούλη


Ετικέτα: ΓΛΥΚΑ

https://trikcoon.blogspot.com/2018/12/blog-post_19.html#more

✿⊱╮ Κλασσικό παραδοσιακό και εύκολο  γλυκάκι ✿⊱╮



ΥΛΙΚΑ
•500 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
•1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
•5 ποτήρια νερό
•3 ποτήρια ζάχαρη
•1 ξυλάκι κανέλας
•5-6 γαρύφαλλα
•1/4 φλούδα λεμονιού
•1 κούπα χοντροκομμένα αμύγδαλα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Βράζουμε λίγο το νερό με τη ζάχαρη το λεμόνι την κανέλα και τα γαρύφαλλα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Σε μια άλλη κατσαρόλα καίμε το ελαιόλαδο και κατόπιν ρίχνουμε το σιμιγδάλι μέχρι να ροδίσει και να φτάσει στο επιθυμητό χρώμα. Για άλλους σκούρο γι άλλους ανοιχτό, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.


 Με προσοχή ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι αφού έχουμε αφαιρέσει το λεμόνι και τα κανελογαρύφαλλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά κι ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Με κουπατ δίνουμε ότι σχήμα θέλουμε και κανελώνουμε το κάθε κομμάτι.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!

Με αγάπη Χρύσα

       







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.