Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Μαεριά Κως από την Χρύσα Φραγκούλη

Ετικέτα: ΓΛΥΚΑ


✿⊱╮ Παραδοσιακό γλυκό της Κω που το φτιάχνουν Καθαρά Δευτέρα και σε όλες τις νηστείες κι όχι μόνο..  ✿⊱╮


ΥΛΙΚΑ


Για ένα πυρέξ 30 x 23 (Διπλασιάστε τη δόση σε μεγαλύτερο)

• 1 ½ Lit.νερό

• 200 gr Νισεστέ

• 350 gr ζάχαρη

• 1/3 του κ.γ. μαστίχα σκόνη

• λίγες σταγόνες ροδόνερο

• αλεσμένα καρύδια

• κανέλλα σκόνη


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


Σε μία κατσαρόλα αναμιγνύω όλα τα υλικά και τ’ ανακατεύω πριν μπει για βράσιμο.

Η ζάχαρη που έχω δώσει είναι ακριβώς στη μέση. Ούτε γλυκιά ούτε άγλυκη. Πριν τη βάλουμε στη φωτιά δοκιμάζουμε και συμπληρώνουμε ζάχαρη αν θέλουμε πιο γλυκιά ανάλογα με την γεύση μας.

Την βάζουμε να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα σε μέτρια φωτιά .

Όταν γίνει κρεμώδες την κατεβάζουμε και ζεστή όπως είναι την βάζουμε στο ταψάκι μας.

Ρίχνουμε κανέλλα και καρύδια αλεσμένα  στην επιφάνεια της και την αφήνουμε να κρυώσει.

Την τοποθετούμε στο ψυγείο για πιο δροσερή γεύση.




ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!

Με αγάπη Χρύσα

♥ ♥  ♥ ♥  ♥ ♥

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.