Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Τούρτα από τη Χρύσα Φραγκούλη

 Ετικέτα: ΓΛΥΚΑ

✿⊱╮Πεντανόστιμη τούρτα με φράουλες ισάξια του εμπορίου  ✿⊱╮


ΥΛΙΚΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ


• 6 μεγάλα αυγά

• 1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ Κούλα

• 3/4 κούπας κορν φλάουρ

• 1 κούπα ζάχαρη

• 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

• 1 πρέζα αλάτι

•  βανίλια άρωμα (εγω βάζω υγρή βανίλια ΣΑΜΟΥΡΗ)


ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ


• Σιρόπι φράουλας για παγωτά

• 2 μεταλλικές συσκευασίες φυτικής κρέμας (morfat, ή Γιώτης, ή ermol)

• 1 ζαχαρούχο γάλα Νουνού

• Βανίλια άρωμα (υγρή Σαμούρη απίθανη γεύση!!)


ΥΛΙΚΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ


• 1 γιώτης garni φακελλάκι

• 1 ½ κεσεδάκι φράουλες


ΥΛΙΚΑ ΣΙΡΟΠΙ


• 200 gr ζάχαρη

• 200 ml νερό

• φλούδα πορτοκαλιού ή αρωματίζουμε με κονιάκ ή οποιοδήποτε λικέρ επιθυμούμε


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


Χτυπάμε στο μίξερ τ’ ασπράδια προσθέτουμε τους κρόκους τη ζάχαρη ν’ αφρατέψουν. Κλείνουμε το μίξερ και με σπάτουλα ρίχνουμε κι ανακατεύουμε κοσκινισμένο το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά. Βουτυρώνουμε μόνο τον πάτο μιας στρογγυλής φόρμας 30cm έτσι να κολλήσει στα τοιχώματα και να φουσκώσει ομοιόμορφα!! Αφού ψηθεί με μια σπάτουλα σιλικόνης ξεκολλάμε τα τοιχώματα και ξεφορμάρουμε να κρυώσει. Το αφήνουμε μια μέρα και το χρησιμοποιούμε την επόμενη. 

Κόβουμε σε τρία μέρη σιροπιάζουμε καλά με το σιρόπι ζάχαρης και μετά με το σιρόπι φράουλας. 


Χτυπάμε σε σαντιγί τις κρέμες με το ζαχαρούχο και την βανίλια. 




Απλώνουμε μια στρώση σαντιγής ανάμεσα στο σιροπιασμένο παντεσπάνι και το πάνω μέρος αφού το σιροπιάσουμε το καλύπτουμε με την garni και διακοσμούμε με φράουλες.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!

Με αγάπη Χρύσα

♥ ♥  ♥ ♥  ♥ ♥

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.