Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Σιροπιαστά παγωτίνια ρολό από την Χρύσα Φραγκούλη


Ετικέτα: ΓΛΥΚΑ

https://trikcoon.blogspot.com/2019/05/blog-post.html

✿⊱╮Υπέροχο δροσερό ,τραγανό σιροπιαστό γλυκάκι πλούσιο σε άρωμα με μοναδική γεύση !! ✿⊱╮

ΥΛΙΚΑ

● 1 πακέτο φύλλο Βυρηττού ΚΑΝΑΚΙ
● 250 γρ. βούτυρο αιγοπρόβειο κι αγελαδινό μαζί (Στα Τρίκαλα εξαιρετικό ανάμειχτο στα 3 είδη είναι το βούτυρο MATIS )
● 1 λίτρο παγωτό της αρεσκείας μας (εγώ χρησιμοποίησα βανίλια και καϊμάκι)

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

● 2 ποτήρια ζάχαρη
● 1 και ½ ποτήρι νερό
● 2 κουτ. σούπας μέλι
● 1 φέτα λεμόνι
● 3 γαρύφαλλα
● 2 σποράκια κακουλέ με τη φλούδα (κάρδαμο)
● 1 ξυλάκι κανέλας


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Αρχικά κόβουμε 2 πλάστες βέργες σε μήκος ανάλογα με την λαμαρίνα του φούρνου μας και με διάμετρο 2 cm
(περίπου όσο ο αντίχειρας)
Αν υπάρχει ανοξείδωτη μεταλλική ακόμα καλύτερα..
Τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο κι αλείφουμε το αλουμινόχαρτο με το βούτυρο το οποίο έχουμε λιώσει.

 Παίρνουμε ένα ένα φύλλο από την μικρή πλευρά το βουτυρώνουμε με πινέλο και τυλίγουμε όχι πολύ σφιχτά και βουτυρώνουμε επίσης την εξωτερική πλευρά καθώς το ρολάρουμε.

Κόβουμε τη ζύμη πάνω  στη βέργα σε τρία μέρη, κρατώντας με το ένα χέρι το μαχαίρι και με το άλλο ρολάρουμε.
Τραβάμε λίγο το κάθε ρολάκι σε μια μικρή απόσταση απ’ το καθένα να ξεχωρίσουν.


Πιέζουμε ελαφρώς από τις δυο πλευρές του κάθε ρολού να στριμώξουμε, να ζαρώσουμε τη ζύμη προς το κέντρο. Έτσι δημιουργούμε τις επιθυμητές ζάρες του σιροπιαστού.

Τα τοποθετούμε σε  ταψί με λαδόκολλα και  ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C μέχρι να ροδίσουν.
Ξερολάρουμε ζεστά πριν κρυώσει το βούτυρο. Αν χρειαστεί αλλάζουμε το αλουμινόχαρτο.
Η συσκευασία περιέχει 13 φύλλα. Χωρίς απώλειες βγαίνουν 39 ρολάκια.
Εγώ έβγαλα 36, ίσως γιατί το πρώτο το τύλιξα σφιχτά. Όμως κι οι απώλειες έχουν την νοστιμιά τους. Τα κομματιάζεις τα σιροπιάζεις και τ’ απολαμβάνεις με το παγωτάκι σου.


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Βράζουμε όλα τα υλικά περίπου 8 λεπτά μέχρι να δέσει. Δοκιμάζουμε μια σταγόνα στο νύχι..αν σταθεροποιηθεί και δεν κυλήσει το σιρόπι μας είναι έτοιμο. Το σουρώνουμε και τ αφήνουμε να κρυώσει.

Εδώ θέλουμε κρύα τα ρολά και ελαφρώς χλιαρό το σιρόπι. Βουτάμε στο σιρόπι τα ρολά και τα βγάζουμε κατευθείαν χωρίς να τ’ αφήσουμε.
Τα γεμίζουμε με παγωτό της αρεσκείας μας μ’ ένα κουταλάκι ή με την μεταλλική σύριγγα που διακοσμούμε τις τούρτες (Η σακούλα η πλαστική του κορνέ λόγω παγωτού δεν δουλεύεται και βγαίνει).
Λογικά θα έγραφα αφήστε τα στην κατάψυξη μια ώρα να παγώσουν πριν τα σερβίρετε αλλά είναι τόσο νόστιμα που δεν θα προλάβουν…

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!

Με αγάπη Χρύσα
   







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.