Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ από την Χρύσα Φραγκούλη


Ετικέτα: ΜΠΟΥΦΕ

https://trikcoon.blogspot.com/2019/04/blog-post.html#more

✿⊱╮Μια αρωματική γευστικότατη σπανακόπιτα με τυρί φέτα και χειροποίητο φύλλο το οποίο φύλλο συνιστώ και για τυροπιτάκια ✿⊱╮




ΥΛΙΚΑ

● 1 κιλό σπανάκι φρέσκο
● 4 πράσα
● 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
● άνηθο- μαϊντανό κατά βούληση
● σχινόπρασο (περίπου 15 γρ,)
● 500 γρ. τυρί φέτα
● 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
● 2 αυγά
● 3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά


ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

● 1 κιλό αλεύρι σκληρό Μύλοι Αγίου Γεωργίου
● 2 νέο βιτάμ μαργαρίνη
● 2 ασπράδια
● 1 φλ.  τσαγιού γάλα
● λίγο αλάτι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα πράσα. Σε νερό που βράζει ρίχνουμε και ζεματάμε τα πράσα και το σπανάκι μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε να στραγγίξουν καλά. Τρίβουμε με πιρούνι τη φέτα. Ψιλοκόβουμε  τον άνηθο τον μαϊντανό το σχινόπρασο  και το κρεμμυδάκι. Αν επιθυμούμε  μπορούμε να τσιγαρίσουμε το κρεμμύδι. Εγώ για πιο ελαφριά γεύση το βάζω ωμό. Ανακατεύουμε  όλα τα υλικά μαζί, ρίχνουμε τ’ αυγά χτυπημένα το ελαιόλαδο και τη φρυγανιά. Τέλος προσθέτουμε λίγο αλάτι αν χρειαστεί γιατί πολλές φορές είναι ήδη αρμυρή η φέτα.


ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

Χτυπάμε τ’ ασπράδια προσθέτουμε το γάλα, λιώνουμε και προσθέτουμε το βιτάμ, το αλάτι,  το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνουμε στο μίξερ ή στο χέρι. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο κι ανοίγουμε φύλλο τόσο όσο το ταψί μας. Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί, στρώνουμε το ένα φύλλο, προσθέτουμε ομοιόμορφα την γέμιση. Kλείνουμε με το δεύτερο φύλλο. Κόβουμε τις άκρες και με τη ζύμη που περίσσεψε φτιάχνουμε φυλλαράκια, κορδόνια κι ότι σχήμα θέλουμε για να καλύψουμε τις άκρες της πίτας. 


Αλείφουμε την περίμετρο  της πίτας με ασπράδι για να κολλήσουν τα σχεδιάκια μας. 

Τέλος
την χαράζουμε,αλείφουμε με αυγό την πίτα μας και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!

Με αγάπη Χρύσα

       



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.