Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Mix πορτοκάλι λεμόνι-περγαμόντο


Ετικέτα: ΓΛΥΚΑ

https://trikcoon.blogspot.com/2019/03/mix.html#more

✿⊱╮Κι αφού στα Τρίκαλα στα δυο στενά δεν υπάρχει νεραντζιά κι ο καρπός της δεν υπάρχει στην αγορά, έφτιαξα κάτι μοναδικό που ξεπερνά το γλυκό της μαμάς.. και θα μείνει γνωστό ως γλυκό της κόρης..Ένα mix πορτοκαλιού λεμονιού-περγαμόντου. Κάθε άρωμα είναι μοναδικό ο συνδυασμός όμως και των τριών  εκρηκτικός! Λίγο χρονοβόρο για όσες έχουν υπομονή για όσες πάλι δεν έχουν ας αρκεστούν στην περιγραφή και στη φωτογραφία μου. Απίθανη ιδέα και για φοντάν που θα δείτε στη συνταγή μου. Τα χρώματα και τ’ αρώματα που σου προσφέρει η φύση είναι η ίδια η ζωή. Λίγο διαφορετικά.. άλλοτε πανομοιότυπα άλλοτε σου αφήνουν πικρή ή γλυκιά γεύση στα χείλη. Διαλέγεις κι ακουμπάς.. Καμιά φορά κι η πίκρα έχει τη γλύκα της. Διάλεξε το δικό σου άρωμα και καλημέρισε με. Καλή σου μέρα αν ξυπνάς… ✿⊱╮



ΥΛΙΚΑ
•5 μεγάλα λεμόνια με χοντρή φλούδα
•5 μεγάλα πορτοκάλια
•5 μεγάλα περγαμόντο
•2 κιλά ζάχαρη
•3 ποτήρια νερό
•2 βανίλιες άρωμα
Το ένα μεγάλο λεμόνι βγάζει 5 τεμάχια τα πορτοκάλια και τα περγαμόντο από 4. Φτιάχνουμε περίπου 60 τεμάχια

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φρούτα μας. Ξύνουμε τη φλούδα και τα κόβουμε σε κάθετες φέτες αφαιρώντας τη σάρκα.

 Κάθε φλούδα την κάνουμε ρολό και με μια οδοντογλυφίδα τη στερεώνουμε για να έχουμε το γνωστό σχήμα. 

Τα βάζουμε να ζεματιστούν τα σουρώνουμε και τα βράζουμε ξανά για δεύτερη φορά να ξεπικρίσουν. Βγάζουμε από κάθε καρουλάκι την οδοντογλυφίδα και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε τη ζάχαρη το νερό και τις βανίλιες. Αν χρειαστεί κατά τη διαδικασία βρασίματος το ξαφρίζουμε.

 Όταν δέσει το σιρόπι το κατεβάζουμε. Κι ένα εύκολο κόλπο που διδάχτηκα από την αγαπημένη μου θεία Κατίνα ρίχνουμε μια σταγόνα σιροπιού στο νύχι. Αν αυτή η σταγόνα παραμείνει  στο νύχι το γλυκό μας είναι έτοιμο. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Για τα φοντάν σουρώνουμε όσα κομμάτια θέλουμε ίσα ίσα για να βγει το πολύ σιρόπι και τα βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα.
(Την κλασσική)


Τ’ αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν και για πιο γρήγορα αποτελέσματα τοποθετούμε τη σχάρα 10΄ στην κατάψυξη και κατόπιν τα τυλίγουμε προαιρετικά με μεμβράνη. 






 Έτσι έχουμε υπέροχα πρωτότυπα μυρωδάτα φοντανάκια με διαφορετικό άρωμα το καθένα!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!

Με αγάπη Χρύσα

       







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.