Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

ΚΑΡΥΔΕΣ από τη Χρύσα Φραγκούλη


Ετικέτα: ΓΛΥΚΑ

https://trikcoon.blogspot.com/2019/01/blog-post.html#more

✿⊱╮40 θεϊκές απολαύσεις σε ανάμνηση μιας εποχής των λουκουμιών και του υποβρυχίου. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.. ποιοι είμαστε από πού ήρθαμε και τι παράδοση κληρονομήσαμε.
- Πάλι καρύδες μαμά? Καμιά παστούλα δεν έχει?
-Τη Δευτέρα που θα κατέβω στην πόλη θα σου φέρω…
Και βολευόσουν μέχρι να έρθει η Δευτέρα αλλά ποια Δευτέρα δεν ήξερες ..τούτου του μήνα? του άλλου?… κι έμαθες να γλυκαίνεσαι με τον καιρό.. γιατί το ινδοκάρυδο δεν ήταν η πρώτη σου επιλογή.. (αφού υπήρχε η σεράνο ).. κι η καρύδα ούτε καν κερασάκι δεν είχε τότε βρε αδελφέ.. Λουκουμάκια, καρύδες, υποβρύχια, σοκοφρέτες και Kiss αυτά ήταν τα εδέσματά σου και κάτι λαχταριστά γλειφιτζούρια. Υπήρχαν βέβαια και τα σοκολατάκια Noisetta στο κλειδωμένο σερβάν.. Που κλείδωνε από τη μαμά και ξεκλείδωνε από μένα γιατί πάντα έβρισκα το κλειδί.
Όσο για την αγαπημένη σου σεράνο ήταν απόλαυση της πρωτευούσης.. Αλλά είχε κι αυτό τη χάρη του. Στο λιμάνι με θέα τις βαρκούλες η μαμά τη λεμονάδα της κι εγώ τη σεράνο μου.. Τώρα σκότωσα την ανάρτηση.. Σεράνο έπρεπε να φτιάξω.. Αδυναμίες.. Καλημέρα σε όλους γελαστούς κι αγέλαστους!! ✿⊱╮



ΥΛΙΚΑ

● 1 κιλό ινδοκάρυδο
● 10 αυγά μεγάλα σε μέγεθος
● 500 γρ. άχνη
● 2 βανίλιες άρωμα
● 150 γρ. νέο βιτάμ μαργαρίνη
● κερασάκια κόκκινα και πράσινα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Χτυπάμε τ’ ασπράδια, ρίχνουμε τους κρόκους και κατόπιν την άχνη, το βιτάμ λιωμένο και τις βανίλιες.

 
Στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ αρχικά προσθέτουμε κι ανακατεύουμε το ινδοκάρυδο.Κατόπιν σβήνουμε το μίξερ κι ανακατεύουμε σιγά με μια σπάτουλα.
Το μίγμα μας πρέπει να είναι τρυφερό μεν αλλά τόσο όσο να μπορεί να δουλεύεται με το χέρι. Πλάθουμε σε μικρές μπαλίτσες και τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Κατά τη διάρκεια  της διαδικασίας βρέχουμε τα χέρια μας για να μην κολλάει η ζύμη.
Τοποθετούμε κερασάκι στο κέντρο και ψήνουμε στους 180°C   για  45΄ περίπου..


Γίνονται περίπου 40 κομμάτια

Αν έχουμε υπομονή τα τυλίγουμε με σελοφάν

 



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!
Με αγάπη Χρύσα
       






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.