Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Μελιτζανάκι γλυκό γεμιστό με καρύδια


Ετικέτα: ΓΛΥΚΑ


✿⊱╮ Γεύση μαμάς!! Ένα υπέροχο σπιτικό γλυκό μιας άλλης εποχής.. των παιδικών μας χρόνων. Το σέρβιραν γεμιστό με αμύγδαλα αλλά εγώ θεωρώ πως τα καρύδια ταιριάζουν καλύτερα και απογειώνουν τη γεύση τους!  ✿⊱╮

ΥΛΙΚΑ

 

● 60 τεμ. μελιτζανάκι

● 2/3 του ποτηριού ασβέστη αδιάλυτο

● 3 κουταλιές σούπας ξινό σκόνη ( 1 σακ.των 50 γρ.)

● Καρύδια πεταλούδα κομμένα στη μέση

 

ΣΙΡΟΠΙ

 

● 3  κιλά ζάχαρη

● 1500 ml νερό

● 4 βανίλιες άρωμα σκόνη

● 2 κ.σούπας υγρή βανίλια άρωμα Σαμούρη

● 6-7 γαρύφαλλα

●  3 κ.σ μέλι

● 1 κ.σούπας ξινό

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

 

Καθαρίζω τα μελιτζανάκια μου απ τη φλούδα και το κοτσάνι.

Διαλύω τον ασβέστη σε μια μεγάλη κούπα νερό και  τα προσθέτω τοποθετώντας  ένα πιάτο από πάνω για να δώσω βάρος. Τ’ αφήνω τουλάχιστον 4 ώρες. Τα ξεπλένω καλά και τα βάζω πάλι σε νερό αφού διαλύσω μέσα σε αυτό 3 κουταλιές σούπας ξινό.

Τ’ αφήνω άλλες δυο ώρες. Τα ξεπλένω καλά ,χαράζω από την εσωτερική πλευρά της καμπύλης κάθε μελιτζανάκι για να προσθέσω το καρύδι, ζεσταίνω νερό και τα βράζω για 5 λεπτά. Τα σουρώνω τα ξαναπλένω και τα τοποθετώ σε κρύο νερό. Επαναλαμβάνω το βράσιμο για άλλη μια φορά. Συνολικά 2 φορές βράσιμο για 5 λεπτά.

Βάζω  τη ζάχαρη με το νερό στη φωτιά και τις βανίλιες και μόλις φτάσει σε βρασμό προσθέτω τα μελιτζανάκια μου. Τα βράζω 10 λεπτά και σβήνω τη φωτιά. Αφήνω το γλυκό μου μια ημέρα και το επόμενο εικοσιτετράωρο προσθέτω το γαρίφαλο ,διαλύω την μια κουταλιά σούπας ξινό με λίγο απ’ το σιρόπι της κατσαρόλας,το προσθέτω  και αρχίζω το βράσιμο μέχρι να δέσει το σιρόπι. Δοκιμάζω μια σταγόνα σε ένα πιατάκι κι αν η σταγόνα παραμείνει στρογγυλή και δεν αλλάξει σχήμα τότε ξέρω πως το γλυκό μου είναι έτοιμο. Το αφήνω  να κρυώσει και τα γεμίζω με καρύδια. Ρίχνω επίσης καρύδια στο σιρόπι. Θεωρώ πως τα καρύδια ταιριάζουν περισσότερο από το αμύγδαλο που έβαζαν οι μανάδες μας, δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε !


 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!

Με αγάπη Χρύσα

♥ ♥  ♥ ♥  ♥ ♥

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.