Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Παγωτό με σαλέπι και λικέρ μαστίχας από την Χρύσα Φραγκούλη


Ετικέτα: ΓΛΥΚΑ

https://trikcoon.blogspot.com/2019/06/blog-post.html#more

✿⊱╮Μυρωδάτο μαστιχωτό διαφορετικό παγωτό. Ο συνδυασμός ορχιδέας απ’ την οποία προέρχεται το σαλέπι με το άρωμα μαστίχας σε ταξιδεύουν στα βάθη της Ανατολής. Ταιριάζει και δένει πολύ αν σερβιριστεί με μπανάνα. Θα το ζήλευε ακόμα κι ο David Evans Strickler όταν δημιούργησε το Banana split το 1904! ✿⊱╮


ΥΛΙΚΑ

● 500 ml κατσικίσιο πλήρες γάλα
● 800 ml κρέμα γάλακτος
● 350 γρ. ζάχαρη άχνη
● 2 κ.γλ. σαλέπι καθαρό (το βρίσκουμε στα είδη ζαχαροπλαστικής ή στα καφεκοπτεία)
● 1 βανίλια
● 1 ποτήρι του λικέρ λικέρ μαστίχα
● 1 ποτήρι του λικέρ υδατικό εκχύλισμα μαστίχας ή αλλιώς μαστιχόνερο (κι αυτό επίσης στα καταστήματα ειδών ζαχαροπλαστικής)


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη να διογκωθεί.
Στο γάλα ανακατεύουμε τις 2 κουταλιές γλυκού σαλέπι να διαλυθεί.
Το ρίχνουμε σουρωτά στην κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας το στην σήτα μ’ ένα κουτάλι.


Προσθέτουμε τη βανίλια το λικέρ και το μαστιχόνερο.

Χτυπάμε το μίγμα και το βάζουμε στην κατάψυξη. 
Το αφήνουμε να παγώσει σκεπάζοντάς το με μεμβράνη  κι αφού μισοπήξει  το βγάζουμε το χτυπάμε και ανά δίωρο  το χτυπάμε τουλάχιστον 3 φορές.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!

Με αγάπη Χρύσα
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.