ღ ✿⊱╮Η Βασίλισσα της
λάβας! Μια έκρηξη γεύσεων από 3 είδη σοκολάτας και πορτοκαλιού. Ένα ηφαίστειο
που τρώγεται. Αφιερωμένο στο Νικολάκη μου. ღ ✿⊱╮
ΥΛΙΚΑ
· 7 αυγά
· 1 Νέο βιτάμ
· 350 γρ. αλεύρι Φαρίνα Γιώτης που φουσκώνει μόνο του
· 300 γρ. ζάχαρη
· 1 κουβερτούρα κλασσική Nestle 170γρ.
· 1 κουβερτούρα
γάλακτος Nestle 170 γρ.
· 1 βανίλια άρωμα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
· 1 κουβερτούρα γάλακτος Nestle 170 γρ.
· 1 κουβερτούρα λευκή Nestle 180 γρ.
· 250 γρ. κρέμα γάλακτος Νουνού ζαχαροπλαστικής
· Σιρόπι πορτοκάλι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
· Το χυμό 1½ πορτοκαλιού
· 250 γρ. ζάχαρη
· 1 κουτ. σούπας λικέρ από πορτοκάλι Grand marnier ή Cointreau
Βράζουμε το σιρόπι
μέχρι να γίνει παχύρευστο.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Λιώνουμε τις δυο
κουβερτούρες γάλακτος και κλασσική (αφού τις σπάσουμε σε κομματάκια) μαζί με το
νέο βιτάμ σε bain- marie.
Χτυπάμε τ’ αυγά μαζί
με τη ζάχαρη τη βανίλια και ρίχνουμε
διαδοχικά το αλεύρι και το μίγμα σοκολάτας.
Έχουμε προθερμάνει το
φούρνο μας στους 200°C βουτυρώνουμε μια βαθιά στρογγυλή φόρμα και ψήνουμε 14΄. Ο χρόνος
ψησίματος ποικίλει ανάλογα με την ποιότητα της φόρμας (βαριά, ελαφριά βαθιά, αντικολλητική,
αλουμινίου κλπ) και την απόδοση του κάθε φούρνου. Μειώστε τον χρόνο ή την ένταση αν έχετε δυνατό φούρνο.
Το αφήνουμε λίγο να
κρυώσει και το ξεφορμάρουμε.
Μοιράζουμε την κρέμα
γάλακτος και λιώνουμε τις κουβερτούρες (λευκή
και Γάλακτος) ξεχωριστά η κάθε μια σε bain- marie .
Γλασάρουμε με την
καφέ συνεχίζουμε με την λευκή κι αντίστροφα.
Διακοσμούμε
προαιρετικά με σοκολατένια μεγάλα βότσαλα που κυκλοφορούν στο εμπόριο
(Βασιλόπουλος) και περιχύνουμε το σιρόπι πορτοκαλιού.
Χρωματίζουμε κόκκινο
ένα μικρό μέρος από το σιρόπι και ρίχνουμε μερικές σταγόνες πάνω στο πορτοκαλί.
Το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό.
ΚΑΛΗ
ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!
Με
αγάπη Χρύσα
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.