Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

ΖΕΛΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ από την Χρύσα Φραγκούλη

Ετικέτα: ΓΛΥΚΑ
✿⊱╮Μια πανέμορφη πινελιά χρωμάτων και γεύσεων..✿⊱╮

ΥΛΙΚΑ

·     

·      4 διαφορετικά χρώματα ζελέ ΓΙΩΤΗΣ από ενάμισι φακελάκι το καθένα
·      2 φακελάκια ζελέ ΓΙΩΤΗΣ ροδάκινο ή βερίκοκο
·      2 φακελάκια  ζελέ ΓΙΩΤΗΣ  για τη βάση με χρώμα της αρεσκείας μας.
·      500 γρ. γιαούρτι Φάγε
·      Χυμό από την μεγάλη κονσέρβα ροδάκινο
·      1 ποτήρι ζεστό νερό
·      2 κουταλ. σούπας ζάχαρη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Αρχικά διαλύουμε τα  4 χρώματα ζελέ,το  καθένα ξεχωριστά. Ενάμισι φάκελο ζελέ  μ’ ένα  ποτήρι νερό,μια κουταλιά ζάχαρη  και τα τοποθετούμε σε 4 διαφορετικά τάπερ 
αρκετές ώρες μέχρι  να πήξουν πολύ καλά.Τα κόβουμε σε κύβους ή τρίγωνα ή σε ότι σχήμα θέλουμε.


Διαλύουμε το ζελέ ροδάκινο με το ένα ποτήρι ζεστό νερό και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το χυμό και το γιαούρτι κι ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε λίγο από το μίγμα του γιαουρτιού στη φόρμα και βάζουμε εναλλάξ τα χρωματιστά μας κυβάκια  και φροντίζουμε να τα βυθίσουμε στο μίγμα γιαουρτιού. Αφήνουμε λίγο περιθώριο για τη βάση. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο να  πήξει. Φτιάχνουμε τη βάση διαλύοντας 2  φάκελα ζελέ ότι χρώμα θέλουμε μ’ ενάμισι ποτήρι ζεστό νερό και μια κουταλιά ζάχαρη.
Ρίχνουμε μια μικρή στρώση από το ζελέ πάνω από το μίγμα γιαουρτιού και το τοποθετούμε στην κατάψυξη λίγα λεπτά για να πιάσει κρούστα. Έτσι το ζελέ δεν βυθίζεται και δεν ανακατεύεται με την κρέμα γιαουρτιού. Το βγάζουμε από την κατάψυξη προσθέτουμε το υπόλοιπο ζελέ και το τοποθετούμε κανονικά στο ψυγείο. 
   Ξεφορμάρουμε  βάζοντας το γλυκό για λίγα λεπτά σε ζεστό νερό κατόπιν το αφήνουμε στη θερμοκρασία δωματίου. Εδώ  θέλει υπομονή, προσοχή και χρόνο..

       ♥ ♥    

Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε  στο ζελέ χρώματα ζαχαροπλαστικής και να φτιάξουμε συνδυασμούς της αρεσκείας μας.




       ♥ ♥    
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!

Με αγάπη Χρύσα


   




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.