Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΑ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ

 Ετικέτα: ΓΛΥΚΑ
✿⊱╮Μια υπέροχη νόστιμη εξαιρετική  γεύση..  ✿⊱╮


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

·      2 ½ lt γάλα
·      250 gr σιμιγδάλι ψιλό
·      1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια
·      450 gr ζάχαρη
·      1/2 νέο βιτάμ
·      2 βανίλιες άρωμα
·      3 αυγά
·      Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Υλικά για το φύλλο

·      7 φύλλα κρούστας ΚΑΝΑΚΙ
·      Μία κούπα χονδροκομμένα καρύδια
·      ½ κούπα ζάχαρη + ένα κουταλ. γλυκού κανέλα
·      100 gr βούτυρο αγελάδος
·      1 φλιτζανάκι σπορέλαιο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ανακατεύουμε την μισή  κούπα ζάχαρη με το ένα κουταλάκι κανέλας.
Λιώνουμε το βούτυρο αγελάδος και το ανακατεύουμε με το σπορέλαιο. 

Αλείφουμε ένα ταψί σύμφωνα με τις διαστάσεις του φύλλου μας.

Στρώνουμε το πρώτο φύλλο και τ’ αλείφουμε με το μίγμα βουτύρου και σπορέλαιου.

 Στρώνουμε το δεύτερο φύλλο κι επίσης το αλείφουμε. Πάνω στο δεύτερο φύλλο ρίχνουμε το 1/3 της κανελοζάχαρης και   το 1/3 των καρυδιών.



 Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα μας. Κάθε δεύτερο φύλλο κανελοζαχαρώνουμε και ρίχνουμε τα καρύδια. Στρώνουμε και το έβδομο φύλλο και βουτυρώνουμε. 

Για την κρέμα..διαλύουμε στο κρύο γάλα την άνθος αραβοσίτου.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά τη ζάχαρη , τη μαργαρίνη, τις βανίλιες, το σιμιγδάλι, το ξύσμα ανακατεύοντας   συνεχώς μέχρι το μίγμα να πάρει μια κρεμώδη υφή. Αποσύρουμε από τη φωτιά χτυπάμε τα δυο αυγά και τα ρίχνουμε στην κρέμα ανακατεύοντας.
Απλώνουμε την κρέμα στο ταψί πάνω από  τα φύλλα και χτυπάμε το ένα αυγό και το στρώνουμε  μ’ ένα  κουτάλι στην επιφάνεια της γαλατόπιτας.



Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 170°C περίπου 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.






ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!

Με αγάπη Χρύσα


   




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.