Κυριακή 10 Απριλίου 2016

ΤΑΡΤΑ με ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΑ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ


http://trikcoon.blogspot.gr/2016/04/blog-post_10.html#more


Μια αλμυρή τάρτα για εκλεπτυσμένες γεύσεις



ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ

250 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 gr  μαργαρίνη
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1 φλιτζανάκι μικρό (του ελληνικού καφέ) νερό

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΖΥΜΗΣ

Λιώνουμε την μαργαρίνη ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε.
Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα κατά προτίμηση με  ισόπεδο πάτο και απλώνουμε το φύλλο.

ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ

1 κονσέρβα 400 gr μανιτάρια ψιλοκομμένα
5 λωρίδες καπνιστό μπέικον κομμένο σε κυβάκια
5 φέτες βραστή ωμοπλάτη χοιρινή (ή ζαμπόν της αρεσκείας μας) ψιλοκομμένο
200gr κίτρινα τριμμένα τυριά (Mozzarella,Cheddar,Emmental,Gouda)ή μια έτοιμη συσκευασία εμπορίου.
250ml κρέμα γάλακτος  μαγειρικής
1 μεγάλη κουταλιά σούπας αλεύρι
½ κουταλάκι γλυκού θυμάρι
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού ρίγανη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ανακατεύουμε να διαλυθεί η μια κουταλιά της σούπας αλεύρι στην κρέμα γάλακτος.
Κατόπιν την βάζουμε στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης με την κρέμα και τα στρώνουμε ομοιόμορφα στην ταρτιέρα.
Ψήνουμε στους 180°C για 45΄ -  60΄ περίπου..
 
Καλή επιτυχία

Με αγάπη Χρύσα
♥ ♥  ♥ ♥  ♥ ♥




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.