Κυριακή 5 Απριλίου 2015

ΤΟΥΡΤΑ ΚΕΡΙ-ΛΑΜΠΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΑ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ

5 Απρ 2015
http://trikcoon.blogspot.gr/p/blog-page_87.html
Είθε η Ανάσταση του Κυρίου να φωτίσει και να γαληνέψει  τις καρδιές όλων.
Να πάψει  ο πόνος και όχι η αδελφοσύνη.
Να  χαίρεσαι με την χαρά μου και να  ευσπλαχνίζεσαι  την λύπη μου.
Πριν τρέξεις  κοντά μου να είμαι δίπλα σου.
Προσδοκώ την μέρα που θα ξημερώσει μέρα.

Χρύσα Φραγκούλη

Από το Τρικκώον  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΓΛΥΚΑ



ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ
Στην τούρτα κερί χρησιμοποίησα κέικ και παντεσπάνι μαζί .
Το παντεσπάνι είναι πιο σταθερό και στηριζόταν καλύτερα από το κέικ
2 με 3 δόσεις παντεσπάνι  ( ανάλογα με το ύψος που θέλουμε να δώσουμε στο κερί ) κομμένο σε κύκλους.

Κρέμα ζαχαροπλαστικής.

2 φακελάκια ζελατίνη σε σκόνη των 10 gr το καθένα.

1 κρέμα γάλακτος  ζαχαροπλαστικής 330 ml

Νερό 150 ml

3 κ .σ  ζάχαρη.

Σαντιγί

Για το παντεσπάνι και την κρέμα  δες τούρτα κρίνος του Τρικκώον.


                          



Θα χρειαστούμε ένα  μεγάλο κυκλικό κομμάτι σε κέικ η σε παντεσπάνι κομμένο λοξά για να σχηματίσουμε το πάνω μέρος του κεριού.



Βάζουμε λίγη κρέμα σε κάθε κομμάτι κέικ, τα στηρίζουμε με κάποιον άξονα και στην εξωτερική  επιφάνεια βάζουμε σαντιγί.
 


Κόβουμε ένα μικρό κομμάτι από μια  λαμπάδα  η βάζουμε ένα κερί γενεθλίων στην κορυφή.




Διαλύουμε την ζελατίνη  με την κρέμα γάλακτος  την ζάχαρη και το νερό στο φούρνο μικροκυμάτων ή  σε bain marie(μία κατσαρολίτσα μέσα στην άλλη σε νερό που βράζει)

Την βάζουμε λίγη ώρα στο ψυγείο και μόλις αρχίζει να πήζει, με κουτάλι ρίχνουμε πάνω από το κερί για να σχηματίσουμε  τις  σταγόνες του.

Το μίγμα ζελατίνης θέλει διαρκώς ανακάτεμα για να μην σβολιάσει αλλά και πάλι
την ξαναβάζουμε στο μικροκυμάτων και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.





 
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!

Με αγάπη Χρύσα