ΓΥΡΟΣ ΣΠΙΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΑ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ



ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ:
 
Πανσέτα  χοιρινή


Καρύκευμα για γύρο


Αλάτι 


Ντομάτα σε ροδέλες


Λίγο λάδι


 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ




Για αρκετό καιρό έψαχνα έναν τρόπο να μπορέσω να φτιάξω σπιτικό γύρο ισάξιο του εμπορίου μαλακό και παράλληλα στεγνό χωρίς ζουμιά και λίπη. 

Έτσι είχα την εξής ιδέα:
                                                          
Παίρνουμε μια ανοξείδωτη βάση  για ρολό  χαρτί κουζίνας και στρώνουμε αλουμινόχαρτο στο κάτω μέρος της , για να της δώσουμε λίγο ύψος και να μην ακουμπάει το κρέας στο ταψί.









Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας  πανσέτα  χοιρινή  χωρίς κόκκαλα και του λέμε να την ανοίξει. 


Κόβουμε την πανσέτα μας σε κομμάτια και ανοίγουμε μια τρύπα στο κέντρο.


Πασπαλίζουμε με το αλάτι και το καρύκευμα (εγώ βάζω έξτρα μπούκοβο) ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μαρινάρουμε. 




Περνάμε τα πανσετάκια μας στην βάση και σταδιακά βάζουμε ενδιάμεσα ντομάτα.









Αν υπάρχουν μακρόστενα στενά κομμάτια και δεν μπορούμε να τα τρυπήσουμε, απλώς τα τυλίγουμε γύρω-γύρω.




 Η συγκεκριμένη βάση παίρνει 2 κιλά κρέας.


Βάζουμε νερό  σ’ ένα ταψί  και τοποθετούμε μέσα τον γύρο.


Γύρος είναι και γυρίζει!!!!!!!




Το βάζουμε στο κάτω διάζωμα του φούρνου και ψήνουμε αρχικά  στους 180°C και  μετά στους  200°C στον αέρα,





Όταν ροδίσει κόβουμε την πρώτη επιφάνεια και ψήνουμε  ξανά.



 

Συνεχίζουμε την διαδικασία έως ότου τελειώσει το ψήσιμο. 

Με αυτόν τον τρόπο βγαίνουν και στάζουν όλα τα ζουμιά  και δεν έχει τόσο λίπος όσο αν ψήναμε τις πανσέτες  στο ταψί.



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!

Με αγάπη Χρύσα

♥ ♥  ♥ ♥  ♥ ♥