Ετικέτα: ΦΑΓΗΤΑ
ღ ✿⊱ Πεντάγευστο με μαλακή ψίχα που δεν τρίβεται, συνδυασμός 5
τύπων αλευριών. Μυρωδιά και γεύση μιας άλλης εποχής…
ΥΛΙΚΑ
•
300 γρ. αλεύρι Κούλα (γ. ο. χ. εκπληκτικό)
•
200 γρ. αλεύρι ζυμωτό Μύλοι Αγ. Γεωργίου
•
150 γρ. αλεύρι σίκαλης Μύλοι Αγ. Γεωργίου
•
150 γρ. αλεύρι ολικής πετρόμυλου για μαύρο ψωμί Μύλοι Αγ. Γεωργίου
•
200 γρ. αλεύρι σκληρό Νο 1 Μύλοι Αγ. Γεωργίου
• 1
1/2 κ. σούπας αλάτι
• 1
ξηρή μαγιά magic
9 γρ.
•
Χλιαρό νερό όσο χρειαστεί περίπου 500-600ml
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Απλή διαδικασία ανακατεύοντας όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη. Το αλεύρι σικάλεως έχει την ιδιότητα να κολλάει λίγο στα χέρια αλλά με λίγο αλευράκι στο τέλος το αντιμετωπίζουμε. Αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη μας και να διπλασιαστεί σε όγκο είτε σκεπασμένη σε θερμοκρασία δωματίου είτε στο φούρνο στους 50 °C περίπου (ανάλογα με τον φούρνο). ΔΕΝ ξαναζυμώνουμε απλά χωρίζουμε τη ζύμη στα δυο.
Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ανοίγουμε πιέζοντας με τα χέρια σαν ζύμη πίτσας. Διπλώνουμε δεξιά αριστερά και ρολάρουμε από το στενόμακρο μέρος. Ξαναπιέζουμε σε πλατύ φύλλο συνεχίζοντας την διαδικασία 3 φορές.
Τοποθετούμε τα καρβέλια μας στη γάστρα αφού έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Αλευρώνουμε και χαράζουμε ελαφρώς στην επιφάνεια τα καρβελάκια μας. Αφήνουμε να φουσκώσουν στη γάστρα είτε στο φούρνο είτε σε ζεστή θερμοκρασία δωματίου. Ψήνουμε στους 180 °C και μόλις αρχίζουν να παίρνουν χρώμα αφαιρούμε το καπάκι της γάστρας και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!
Με αγάπη Χρύσα
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.