ღ ✿⊱╮Έθιμο
της Κω την Τυρινή εβδομάδα των Αποκριών.
Υπέροχο όμως έδεσμα που απολαμβάνουμε
όχι μόνο τις Απόκριες αλλά
συνοδεύει συχνά το καφεδάκι μας ! ღ ✿⊱╮
●
500 γρ. αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις
χρήσεις
● ½
κ.γ. αλάτι
● 2
κ.σ. ελαιόλαδο
● 1
κ.σ. χυμό λεμονιού
●
νερό όσο χρειάζεται για να γίνει μια
εύπλαστη ζύμη
●
Ζάχαρη και κανέλλα
●
νισεστέ για το άνοιγμα
ΓΙΑ
ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
●
400 γρ. ανθότυρο
● 300
γρ. μανούρι
●
200 γρ. φέτα
● 1
αυγό
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ετοιμάζουμε
τη ζύμη. Σε λίγο νερό διαλύουμε το αλάτι το προσθέτουμε στο αλεύρι προσθέτουμε
το ελαιόλαδο και το χυμό. Προσθέτουμε σιγά σιγά νερό όσο χρειαστεί για μια
μαλακή κι εύπλαστη ζύμη.
Την σκεπάζουμε για λίγο να ξεκουραστεί κι ετοιμάζουμε τη γέμιση. Τρίβουμε τα τυριά χτυπάμε το αβγό και τ’ ανακατεύουμε.
Την σκεπάζουμε για λίγο να ξεκουραστεί κι ετοιμάζουμε τη γέμιση. Τρίβουμε τα τυριά χτυπάμε το αβγό και τ’ ανακατεύουμε.
Ανοίγουμε
σε λεπτά φύλλα με το λεπτό πλάστη και κόβουμε
κυκλικά για να φτιάξουμε τo
κλασσικό σχήμα και σε μακρόστενα για τις ‘’καραμελίτσες’’ στις οποίες βάζω στο κέντρο μια γεμάτη κ.σ. γέμιση κλείνω τα
πλαϊνά σαν φάκελο το αναποδογυρίζω ενώνω και κόβω τις άκρες του φιόγκου .
Τα
τηγανίζουμε με σπορέλαιο μέχρι να ροδίσουν και τ’ απλώνουμε σε απορροφητικό
χαρτί κουζίνας. Τα σερβίρουμε με κανέλλα και ζάχαρη.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!
Με αγάπη Χρύσα
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.