Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΛΑΧΜΑΤΖΟΥΝ

 


Ετικέτα:  ΦΑΓΗΤΑ


✿⊱╮Συνταγή με μοναδικά αρώματα σε γιορτινό τραπέζι κι όχι μόνο..Ωραίο συνοδευτικό ή κυρίως πιάτο..✿⊱╮

ΥΛΙΚΑ

● 7 μεγάλες πατάτες

● 400 γρ.κιμά μοσχαρίσιο

● 1 μέτριο κρεμμύδι

● 1 μέτρια πιπεριά Φλωρίνης

● 1 κ.σ. τοματοπελτέ

● 1/3 κ.γ. κύμινο

● 1/2 κ,γ. ρίγανη

● 1/3 κ.γ θυμάρι

● 1 κ.γ γλυκιά πάπρικα

● 1/4  κ.γ. κόλιανδρο

● λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

● Αλάτι, πιπέρι

● 1 σφηνάκι λευκό κρασί

●  300 γρ.mix τριμμένα κίτρινα τυριά ( μοτσαρέλα ,ένταμ,γκούντα ,τσένταρ ..)

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις ψήνουμε στον αέρα για μια ώρα περίπου στους 200 °C.

Αφήνουμε να κρυώσουν και κόβουμε το πάνω μέρος αφαιρώντας τη σάρκα τους.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι ,κατόπιν προσθέτουμε και σοτάρουμε μαζί τον κιμά .

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά τον τοματοπελτέ το μαϊντανό την πιπεριά  το αλάτι και το πιπέρι μαζί μ΄ ένα ποτήρι νερό και λίγο ελαιόλαδο.

Σιγοβράζουμε να μαγειρευτεί και να απορροφήσει τα υγρά του .

Τέλος προσθέτουμε το κρασί και σιγοψήνουμε να εξατμιστεί.

Λιώνουμε μ΄ένα πιρούνι   τη σάρκα  που έχουμε αφαιρέσει από τις πατάτες και την προσθέτουμε στον κιμά κι ανακατεύουμε.


Γεμίζουμε τις πατάτες με τον κιμά και πασπαλίζουμε με το μίγμα τυριών .


Επειδή δεν βρίσκουμε πάντα το επιθυμητό μέγεθος της πατάτας αν περισσέψει γέμιση ενναλακτικά την απλώνουμε σε πιτούλες και πασπαλίζουμε με μοτσαρέλα  κι έτσι έχουμε ένα γρήγορο σνακ που θυμίζει  λαχματζούν


Ψήνουμε τις πατάτες σε δυνατό φούρνο για 15΄.

Γαρνίρουμε προαιρετικά με τη σάλτσα μανιταριών.

 

ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

● 1 κονσέρβα μανιτάρια 400 gr

● 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

● 300 ml κρέμα γάλακτος

● αλάτι, ρίγανη, πιπέρι

● 2 σφηνάκια λευκό κρασί

● 1 κ.σ. τριμμένο κίτρινο τυρί

 

Σοτάρουμε τα μανιτάρια με το σκόρδο τη ρίγανη το αλάτι και το πιπέρι

Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος αφήνουμε λίγο στη φωτιά  να δέσει ρίχνοντας το τυρί και γαρνίρουμε τις πατάτες ..






 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!

Με αγάπη Χρύσα

♥ ♥  ♥ ♥  ♥ ♥

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.