Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

ΚΕΙΚ ΤΟΥΡΛΟΥ από την Χρύσα Φραγκούλη


Ετικέτα: ΓΛΥΚΑ

https://trikcoon.blogspot.com/2018/08/blog-post_47.html#more

✿⊱╮ Εύκολο πεντανόστιμο σιροπιαστό κέικ που θα συνοδεύσει το καφεδάκι σας και όχι μόνο… ✿⊱╮

ΥΛΙΚΑ

• 300 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
• 400 γρ. αλεύρι μαλακό Μύλοι Αγίου Γεωργίου
• 1 Νέο βιτάμ
• 5 αυγά
• 1 ποτήρι γάλα
• 1 ποτήρι ζάχαρη
• 3 βανίλιες άρωμα
• Μισό φλιτζάνι τσαγιού ινδοκάρυδο + μια κούπα για την επιφάνεια
  80 γρ. αμύγδαλο φιλέ
• 1 μπέικιν πάουντερ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

• 2 ποτήρια ζάχαρη
• 2 ποτήρια νερό
• μια φέτα λεμόνι

   ♥ ♥    

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Χτυπάμε τ’ αυγά, ρίχνουμε τη ζάχαρη λιώνουμε και προσθέτουμε το βιτάμ, το γάλα, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι το σιμιγδάλι και το μισό φλιτζάνι ινδοκάρυδο. Βουτυρώνουμε μόνο τον πάτο ενός ταψιού έτσι φουσκώνει ομοιόμορφα γιατί κολλάει η ζύμη στα τοιχώματα και δεν φουσκώνει μόνο στο κέντρο.


 Καλύπτουμε την επιφάνεια του με το αμύγδαλο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C έως ότου ροδίσει.



 Το χαράζουμε το σιροπιάζουμε και το πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Βράζουμε τα υλικά μας 6΄ με 7΄και το σιροπιάζουμε μόλις το βγάλουμε από το φούρνο. Ζεστά και τα δυο. Αφού το σιροπιάσουμε ρίχνουμε το ινδοκάρυδο. 



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!

Με αγάπη Χρύσα

       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.