Ετικέτα: ΜΠΟΥΦΕ
✿⊱╮ Παραδοσιακή ζυμαρόπιτα Θεσσαλίας χωρίς φύλλο. Νόστιμη εύκολη και
γρήγορη! ✿⊱╮
ΥΛΙΚΑ
• 3 Κολοκύθια (περίπου 1 κιλό)
• 500 γρ. φέτα (400 για τη γέμιση 100 για την επιφάνεια)
•200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
•Μισό ποτήρι γάλα
•Μισό ποτήρι γάλα
•150 ml ελαιόλαδο (περίπου 1
κρασοπότηρο )
• 3 αυγά
• 500 γρ. αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις (ή όσο
πάρει για να γίνει ένα παχύρευστο μίγμα).
•1 κουτ. σούπας φρυγανιά
•1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
•Αλάτι – πιπέρι
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Πλένουμε, καθαρίζουμε και τρίβουμε τα κολοκύθια στην
χονδρή επιφάνεια του τρίφτη σ’ ένα σουρωτήρι και τ’ αλατίζουμε. Αφήνουμε 10΄,
κατόπιν αν χρειαστεί πιέζουμε ελαφρώς με το χέρι και τα στραγγίζουμε .
Τρίβουμε τη φέτα μ’ ένα πιρούνι γιατί τη θέλουμε σε χοντρά κομματάκια. Ρίχνουμε σ’ ένα μπολ τα κολοκυθάκια μαζί με όλα τα υλικά εκτός από τα 100 γρ. φέτας, λίγο πιπέρι, λίγο αλάτι και μ’ ένα κουτάλι ανακατεύουμε. Το μίγμα μας πρέπει να είναι παχύρευστο.
Βουτυρώνουμε το μεγάλο ταψί της κουζίνας και απλώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα.
Στην επιφάνεια ρίχνουμε τα 100 γρ. φέτας και ραντίζουμε.. την πίττα μας με 4 κουταλιές λάδι.
Ψήνουμε στους 180 °C για 45΄ περίπου έως ότου ροδίσει.
Τρίβουμε τη φέτα μ’ ένα πιρούνι γιατί τη θέλουμε σε χοντρά κομματάκια. Ρίχνουμε σ’ ένα μπολ τα κολοκυθάκια μαζί με όλα τα υλικά εκτός από τα 100 γρ. φέτας, λίγο πιπέρι, λίγο αλάτι και μ’ ένα κουτάλι ανακατεύουμε. Το μίγμα μας πρέπει να είναι παχύρευστο.
Βουτυρώνουμε το μεγάλο ταψί της κουζίνας και απλώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα.
Στην επιφάνεια ρίχνουμε τα 100 γρ. φέτας και ραντίζουμε.. την πίττα μας με 4 κουταλιές λάδι.
Ψήνουμε στους 180 °C για 45΄ περίπου έως ότου ροδίσει.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!
Με αγάπη Χρύσα
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥΄
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.