Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Εσύ παιδί μου ότι και να πεις θα σε ακούσει ο Θεός

Ετικέτα: ΑΡΘΡΑ
Η ιστορία είναι αληθινή και μου την διηγήθηκε ένας μοναχός της μονής Σταυρονικήτα του Αγίου Όρους στον οποίο τρέφω άπειρο σεβασμό και εκτίμηση.


Στα παλιά τα χρόνια ένας ψαράς του μόχθου μα και αμόρφωτος πιάστηκε σε μια καταιγίδα με την ψαρόβαρκά του. Ναυάγησε και μετά από μεγάλη ταλαιπωρία ξόκειλε σε ένα ξερονήσι.
Μετά από αρκετό καιρό χωρίς να δει πλοίο κατάλαβε ότι μάλλον θα μείνει εκεί όλη του τη ζωή.
Τότε σκέφτηκε «Για να με απομονώσει ο Θεός εδώ πάει να πει ότι θέλει να γίνω ασκητής»
Έτσι βάλθηκε με τις λίγες γνώσεις που είχε να ασκητέψει.
Πέρασαν πάρα πολλά χρόνια ώσπου πάλι μια καταιγίδα έφερε στο νησάκι ένα μικρό καράβι μέσα στο οποίο ήταν και ένας ιερέας.
Ο ψαράς βγήκε από την καλύβα του, τους βοήθησε να δέσουν, τους φίλεψε με ότι είχε και τους έδωσε καταφύγιο μέχρι να περάσει η καταιγίδα.
Ενδιάμεσα του διηγήθηκε και το πώς βρέθηκε και εκείνος εκεί.
Ο ιερέας για να τον βοηθήσει άρχισε να τον διδάσκει μερικά πράγματα και μέσα σε αυτά το πώς να προσεύχεται, γιατί μέχρι τότε ούτε να προσεύχεται δεν ήξερε.
Την επόμενη ημέρα που ο καιρός είχε γαληνέψει του πρότειναν να έρθει μαζί τους μα εκείνος αρνήθηκε επίμονα. Έτσι τον χαιρέτησαν και πήραν τον δρόμο της επιστροφής.
Μετά από λίγο ο ψαράς συνειδητοποίησε ότι είχε ξεχάσει πώς του είπε ο ιερέας να προσεύχεται. Τότε αρχίζει να τρέχει φωνάζοντας τον ιερέα, περνάει την παραλία και συνεχίζει τρέχοντας πάνω στα κύμα.
«Παπά μου» του λέει φτάνοντας «συμπάθα με ξέχασα τι μου είπες να λέω.. να λέω.. Κύριε Ιησού Χριστέ μη με ελεείς;»
Ο ιερέας βλέποντας το θαύμα του λέει «Εσύ παιδί μου ότι και να πεις θα σε ακούσει ο Θεός, πες το έτσι»
Ο ψαράς γαλήνιος πια επέστρεψε στο νησί του όπως ήρθε και οι ταξιδιώτες συνέχισαν το ταξίδι τους.

-------------
Ο Θεός ευλόγησε τόσο πλουσιοπάροχα αυτόν τον άνθρωπο γιατί δέχτηκε με ευγνωμοσύνη αυτό που εμείς θα το θεωρούσαμε καταδίκη και το έκανε σχοινί για να φτάσει στον Θεό.
------------
Είθε ο Κύριος και Θεός μας ο Ιησούς Χριστός να ενισχύει τον μοναχό που μου είπε αυτήν την ιστορία και όλους τους μοναχούς και τους ιερείς εντός και εκτός του Αγίου Όρους, να προσεύχονται για εμάς τους ολιγόπιστους.


Αντώνης Παπαευθυμίου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.