✿⊱╮Εύκολα εντυπωσιακά κορνεδάκια με κρέμα!!✿⊱╮
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
● 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ
● 1 λίτρο γάλα
● 340 gr.
ζάχαρη
● 100 gr.
νέο βιτάμ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
● 3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
● 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
● 1 βανίλια άρωμα
● 2 κ.σ. γλυκόζη
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
● 2 φακελάκια garni ΓΙΩΤΗΣ
● κερασάκια
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
● 2 συσκευασίες σφολιάτα ΚΑΝΑΚΙ
● 2 αυγά
● Λίγη λιωμένη μαργαρίνη για άλειμμα των
κορνέ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Στο κρύο γάλα ανακατεύουμε τα 2 φακελάκια
άνθος αραβοσίτου να διαλυθούν και κατόπιν βάζουμε τη ζάχαρη, την μαργαρίνη και
τις βανίλιες.
Βράζουμε την κρέμα σε μέτρια
φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς .
Βράζουμε την κρέμα σε μέτρια
φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς .
Την αφήνουμε να κρυώσει.
Ανοίγουμε τη σφολιάτα βάζουμε μια λαδόκολλα
από πάνω και την γυρνάμε ανάποδα.
Αυτό γιατί η πλευρά που είναι κολλημένη στη συσκευασία συνήθως κολλάει στα χέρια και δεν δουλεύεται εύκολα. Έτσι η επιφάνεια που κολλάει, τυλίγεται στο κορνέ κι έχουμε καλύτερα αποτελέσματα για να μην ανοίξει στο ψήσιμο.
Αυτό γιατί η πλευρά που είναι κολλημένη στη συσκευασία συνήθως κολλάει στα χέρια και δεν δουλεύεται εύκολα. Έτσι η επιφάνεια που κολλάει, τυλίγεται στο κορνέ κι έχουμε καλύτερα αποτελέσματα για να μην ανοίξει στο ψήσιμο.
Κόβουμε λωρίδες κατά μήκος της ζύμης περίπου 3 εκατοστά.
Ακουμπάμε το κορνέ στη λωρίδα από το στενό κλειστό μέρος πιέζοντας λίγο τη γωνία για να ενωθεί και να ξεκινήσει το χωνάκι μας… κι ανεβαίνουμε προς στο ανοιχτό περιστρέφοντας το κυλινδρικά.
Δεν το τυλίγουμε στο χέρι γιατί η ζύμη λεπταίνει και θ’ ανοίξει στο ψήσιμο (από πείρα..). Περιστρέφουμε το κορνέ πάνω στη λωρίδα της ζύμης.
Ακουμπάμε το κορνέ στη λωρίδα από το στενό κλειστό μέρος πιέζοντας λίγο τη γωνία για να ενωθεί και να ξεκινήσει το χωνάκι μας… κι ανεβαίνουμε προς στο ανοιχτό περιστρέφοντας το κυλινδρικά.
Δεν το τυλίγουμε στο χέρι γιατί η ζύμη λεπταίνει και θ’ ανοίξει στο ψήσιμο (από πείρα..). Περιστρέφουμε το κορνέ πάνω στη λωρίδα της ζύμης.
Φροντίζουμε σε κάθε περιστροφή ν’ ακουμπάμε
στην ήδη τυλιγμένη λωρίδα.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, σε ταψί που έχουμε
στρώσει λαδόκολλα, έως ότου ροδίσουν.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι σε χαμηλή φωτιά 15-20
λεπτά και βουτάμε τα κορνεδάκια μας. Ζεστό σιρόπι κρύα κορνέ.
---------------------------
Για το μεγάλο κορνέ χρησιμοποίησα γκοφρέ
χαρτόνι συσκευασίας. Έφτιαξα χωνί τόσο μεγάλο
όσο να χωράει στο ταψί.. το οποίο σύρραψα στα σημεία που μπορούσα στην αρχή και
στο άνοιγμα.
Το τύλιξα 4 φορές με αλουμινόχαρτο για ασφάλεια.. και το γέμισα επίσης με αλουμινόχαρτο καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του χαρτονιού.
Έτοιμος ο τηλεβόας!!!!!! Ασφαλώς διπλασιάζετε τα υλικά στις κρέμες. Στη ζύμη θα χρειαστείτε απαραίτητα 3 συσκευασίες και κόβετε
λωρίδες 7 εκατοστών Στα μικρά η λωρίδα αρκεί για να κλείσει το κορνέ. Εδώ την ενώνετε αλείφοντας τις άκρες με λίγο από το αυγό που έχετε χτυπήσει.
Το τύλιξα 4 φορές με αλουμινόχαρτο για ασφάλεια.. και το γέμισα επίσης με αλουμινόχαρτο καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του χαρτονιού.
Έτοιμος ο τηλεβόας!!!!!! Ασφαλώς διπλασιάζετε τα υλικά στις κρέμες. Στη ζύμη θα χρειαστείτε απαραίτητα 3 συσκευασίες και κόβετε
λωρίδες 7 εκατοστών Στα μικρά η λωρίδα αρκεί για να κλείσει το κορνέ. Εδώ την ενώνετε αλείφοντας τις άκρες με λίγο από το αυγό που έχετε χτυπήσει.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!
Με αγάπη Χρύσα
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.