Μια αλμυρή τάρτα για εκλεπτυσμένες γεύσεις…
ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ
250 gr αλεύρι για όλες τις
χρήσεις
125 gr μαργαρίνη
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1 φλιτζανάκι μικρό (του ελληνικού καφέ) νερό
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΖΥΜΗΣ
Λιώνουμε την μαργαρίνη ρίχνουμε όλα τα υλικά και
ζυμώνουμε.
Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα κατά προτίμηση με ισόπεδο πάτο και απλώνουμε το φύλλο.
ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ
1 κονσέρβα 400 gr μανιτάρια ψιλοκομμένα
5 λωρίδες καπνιστό μπέικον κομμένο σε κυβάκια
5 φέτες βραστή ωμοπλάτη χοιρινή (ή ζαμπόν της αρεσκείας
μας) ψιλοκομμένο
200gr κίτρινα τριμμένα
τυριά (Mozzarella,Cheddar,Emmental,Gouda)ή μια έτοιμη συσκευασία εμπορίου.
250ml κρέμα γάλακτος μαγειρικής
1 μεγάλη κουταλιά σούπας αλεύρι
½ κουταλάκι γλυκού θυμάρι
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού ρίγανη
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ανακατεύουμε να διαλυθεί η μια κουταλιά της σούπας αλεύρι
στην κρέμα γάλακτος.
Κατόπιν την βάζουμε στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι
να πήξει η κρέμα.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης με την κρέμα και τα
στρώνουμε ομοιόμορφα στην ταρτιέρα.
Ψήνουμε στους 180°C για 45΄ - 60΄ περίπου..
Καλή επιτυχία
Με
αγάπη Χρύσα
♥
♥ ♥ ♥
♥ ♥
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.