ღ ✿⊱╮Μια διαφορετική γεύση που ομορφαίνει το τραπέζι σας
(καταπληκτική γέμιση και για την Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα σας )Υπέροχο
Κυριακάτικο τραπέζι για όσους ξημερώνει
Κυριακή.. εύχομαι κι ελπίζω αυτό το ξημέρωμα σε όλους μας..ღ ✿⊱╮
ΥΛΙΚΑ
● 1 μεγάλο κοτόπουλο
● 300 gr κιμά ανάμεικτο ( χοιρινό,μοσχαρίσιο )
● 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
● ½ κούπας ρύζι καρολίνα
● ½ κούπας
μανιτάρια
● 20 gr κουκουνάρι (περίπου
2 κ. της σούπας)
● αλάτι
● πιπέρι
● 2 κ.σ. μαργαρίνη
● τον χυμό ενός πορτοκαλιού
● τον χυμό μισού λεμονιού
● 1 κύβο knorr κότας
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
(η γέμιση είναι ιδανική και για γαλοπούλα)
Τσιγαρίζουμε λίγο τα εντόσθια αφού τα ψιλοκόψουμε, με το κρεμμύδι με τον κιμά τα μανιτάρια
ρίχνουμε πιπέρι, αλάτι και τέλος το ρύζι.
Φτιάχνουμε ζωμό κότας μ’ ένα κύβο Knorr και μισή κούπα
ζεστό νερό.
Τον προσθέτουμε στην γέμιση και ανακατεύουμε μέχρι να πιει τα υγρά
της .Προσθέτουμε το κουκουνάρι κι ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε τις 2 κουταλιές μαργαρίνη,
στύβουμε το λεμόνι
και το πορτοκάλι και τα προσθέτουμε στην μαργαρίνη μαζί με μια κουταλιά σούπας
μουστάρδα.
Πλένουμε το κοτόπουλο και γυρνάμε ανάποδα τις φτερούγες και τις δένουμε.
Το αλατοπιπερώνουμε και το
αλείφουμε με μουστάρδα.
Κατόπιν μ’ ένα πινέλο
αλείφουμε μέσα κι έξω το μίγμα μαργαρίνης , πορτοκαλιού λεμονιού και μουστάρδας...
Γεμίζουμε το κοτόπουλο και το ράβουμε. Γεμίζουμε επίσης
και τον λαιμό του και ράβουμε.
Την γέμιση που μας περισσεύει την βάζουμε σε διπλό
αλουμινόχαρτο την κλείνουμε καλά και την ψήνουμε στη σχάρα μαζί με το
κοτόπουλο.
Ψήνουμε στον αέρα στους 170°C πάνω σε σχάρα μ’ ένα ταψί στο
κάτω μέρος του φούρνου με αρκετό νερό για να δημιουργείται ατμός.
Αρχικά και για μια ώρα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Ενδιάμεσα
μ’ ένα πινέλο ανοίγουμε τον φούρνο και αλείφουμε το κοτόπουλο.
Στη συνέχεια
βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!
Με αγάπη Χρύσα
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.