Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

ΕΚΜΕΚ ΜΗΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΑ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ


http://trikcoon.blogspot.gr/2016/02/blog-post_6.html


Γεύση πρωτότυπη μοναδική..με άρωμα μήλου.. 



ΥΛΙΚΑ

1 συσκευασία κανταΐφι  450 γρ.
100 γρ. βούτυρο αγελάδος
αμύγδαλο άψητο




*************************************

10 μήλα φιρίκια ψιλοκομμένα
1 ½ κούπας ζάχαρη
1 κούπα νερό
¼  λεμόνι




*************************************

1 λίτρο γάλα
3 άνθος αραβοσίτου βανίλια
3 βανίλιες άρωμα
2 κ.σ. βιτάμ μαργαρίνη
500 γρ.ζάχαρη




*************************************

Για το ΣΙΡΟΠΙ

2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
1 κλωναράκι κανέλας
4 γαρύφαλλα
1 φλούδα λεμονιού





*************************************

3 φακελάκια garni
αμύγδαλο καβουρδισμένο
κανέλλα σκόνη




*************************************

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί και βάζουμε το κανταΐφι αφού το ξάνουμε. 

Λιώνουμε το βούτυρο αγελάδος και  βρέχουμε με πινέλο το κανταΐφι. 

Στρώνουμε από πάνω αμύγδαλο άψητο. Ψήνουμε στους 180°C να ροδίσει καλά για να μην λασπώσει με το σιρόπι.
 



*************************************



Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μήλα. Τα βάζουμε στη φωτιά με το ¼ λεμόνι, 1 κούπα νερό και 1 ½ κούπας ζάχαρη. Τ’ αφήνουμε να σιγοβράσουν και μόλις μαλακώσουν, αφαιρούμε το λεμόνι τα περνάμε με τον μουλτι χειρός και  ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν κρέμα.





*************************************

Για την υπόλοιπη κρέμα:
Από το 1 λίτρο γάλα αφήνουμε μία κούπα και διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου και το υπόλοιπο το βάζουμε στη φωτιά μαζί με τις 2 κουταλιές μαργαρίνης και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τις βανίλιες το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Ανακατεύουμε τις δυο κρέμες  και επειδή το γάλα συνηθίζει να κόβει με την οξύτητα των φρούτων μην απογοητευτείτε δεν χάλασε τίποτα.. γρήγορο και δυνατό ανακάτεμα με μια ξύλινη κουτάλα και η υφή της θα γίνει βελούδινη..
Βράζουμε το σιρόπι για 10΄ με 15΄και το ρίχνουμε στο κρύο κανταΐφι. 

Προσθέτουμε την κρέμα την αφήνουμε να κρυώσει

 και τέλος ετοιμάζουμε την garni σύμφωνα με τις οδηγίες και πασπαλίζουμε με κανέλλα και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Απολαύστε το!!





Καλή επιτυχία

Με αγάπη Χρύσα

♥ ♥  ♥ ♥  ♥ ♥