Ένα ΕΚΜΕΚ κανταΐφι
με απίθανη κρέμα…
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία κανταΐφι
450 γρ.
100 γρ. βούτυρο αγελάδος
αμύγδαλο άψητο
1 ½ lt φρέσκο γάλα
1 κρόκο
125 γρ. μαργαρίνη
3 βανίλιες άνθος αραβοσίτου
4 βανίλιες άρωμα
500 γρ.ζάχαρη
∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞
Για το ΣΙΡΟΠΙ
2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
1 κλωναράκι κανέλας
4 γαρύφαλλα
1 φλούδα λεμονιού
∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞
3 φακελλάκια garni
αμύγδαλο καβουρδισμένο
κανέλλα σκόνη
∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί και βάζουμε το κανταΐφι αφού
το ξάνουμε.
Λιώνουμε το βούτυρο αγελάδος και το βρέχουμε με πινέλο.
Στρώνουμε
από πάνω αμύγδαλο άψητο.
Ψήνουμε στους
180°C
να ροδίσει καλά για να μην λασπώσει
με το σιρόπι.
∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞
Βράζουμε 10΄με 15΄ το σιρόπι
Βράζουμε 10΄με 15΄ το σιρόπι
Παρασκευή ΚΡΕΜΑΣ
Αφήνουμε λίγο γάλα κρύο και διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου και τον κρόκο.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο με την μαργαρίνη τις βανίλιες ρίχνουμε
το άνθος αραβοσίτου
και ανακατεύουμε συνεχώς
μέχρι να πήξει.
∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞
Αφού κρυώσει ρίχνουμε την κρέμα .
Χτυπάμε την garni σύμφωνα με τις οδηγίες και την βάζουμε από πάνω και
πασπαλίζουμε με καβουρδισμένα αμύγδαλα και κανέλλα.
Καλή επιτυχία
Με αγάπη Χρύσα
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥