Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

ΜΗΛΑ ΦΙΡΙΚΙΑ ΓΛΥΚΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΑ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ


http://trikcoon.blogspot.gr/2016/01/blog-post_24.html


Εύκολο δροσερό γλυκό στη γάστρα. Νόστιμο και στις δυο εκδοχές του. Όσοι θεωρούν έντονη τη γεύση της κανέλας μπορούν να επιλέξουν τη βανίλια με την αρμπαρόριζα...




ΥΛΙΚΑ

20 φιρίκια

1300 γρ. ζάχαρη

600 ml νερό ( περίπου 2 ½ ποτήρια )

μισό ξυλάκι κανέλας
4 γαρύφαλλα
Εναλλακτικά επειδή η κανέλα έχει έντονη γεύση μπορούμε να βάλουμε 1 βανίλια άρωμα ή αρμπαρόριζα

¼ κομμένο λεμόνι

κάσιους ανάλατα ή αμύγδαλα ή καρύδια ή σταφίδες για την διακόσμηση

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
α) με κανέλα και γαρύφαλλο
β) με βανίλια και αρμπαρόριζα

Καθαρίζουμε τα μήλα βγάζουμε τα κουκούτσια με τον μηλοκαθαριστή και τα τοποθετούμε κατά την διάρκεια καθαρίσματος στο νερό  με λίγο λεμόνι για να μην μαυρίσουν και βάζουμε ένα πιάτο από πάνω για να τα κρατήσει μέσα  και να μην βγαίνουν στην επιφάνεια.

Τα τοποθετούμε στη γάστρα ρίχνουμε τη ζάχαρη το νερό, τα μυρωδικά μας μαζί με το λεμόνι και κλείνουμε την γάστρα.

ψήνουμε στους 170 περίπου 1 ½ ώρα.Αν δεν έχει δέσει το σιρόπι μας βγάζουμε τα μήλα και ξαναβάζουμε τη γάστρα στο φούρνο μόνο με το σιρόπι.


Με αγάπη Χρύσα
♥ ♥  ♥ ♥  ♥ ♥