Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Σοκολατένιες δανδέλες από την Χρύσα Φραγκούλη


Ετικέτα: ΓΛΥΚΑ

https://trikcoon.blogspot.com/2019/06/blog-post_7.html#more


✿⊱Ο κόσμος της σοκολάτας είναι μαγευτικός! Αρκεί ν’ αφεθείτε και με υπομονή και με μεράκι να δημιουργήσετε. Γιατί τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Εντυπωσιακός τρόπος λοιπόν να στολίσουμε τις τούρτες μας και τα παγωτά μας. ✿⊱


ΥΛΙΚΑ

Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι σοκολάτα κουβερτούρα και λαδόχαρτο.
Αρχικά φτιάχνουμε το κορνέ.
Κόβουμε ένα τριγωνικό κομμάτι λαδόκολλας.
Έχω αριθμήσει τις μύτες για να γίνει κατανοητό. 
Βάζω την λαδόκολλά μου με την μύτη που έχει τον αριθμό 1 προς τα πάνω. Πιάνω τη μύτη με τον αρ. 2 και γυρνώντας την  κυκλικά μία φορά προς την μέσα πλευρά, την φέρνω  ν’ ακουμπήσει την μύτη της 1. 
Έτσι έχω φτιάξει το βασικό χωνί μου. Με την μύτη 3 το αγκαλιάζω απ’ έξω και την φέρνω ν’ ακουμπήσει την μύτη 1 από την πίσω πλευρά της.


Κρατάω στα χέρια μου τις 3 μύτες με σειρά τον αρ. 2, την 1 στη μέση και 3 απ’ έξω και πίσω. Κλείνω με συρραπτικό ψηλά σε σημείο που δεν θ’ ακουμπήσει η σοκολάτα γιατί το σιλοτέϊπ δεν κολλάει.

ΔΑΝΔΕΛΑ

Αφού επιλέξουμε το σχέδιο που θέλουμε μετράμε την περίμετρο της τούρτας μας. Αν είναι μεγάλη θα σχεδιάσουμε δύο ίδια για  να τα ενώσουμε στο γλυκό. Κολλάμε την δανδέλα σε μια επιφάνεια με σιλοτέϊπ, και τοποθετούμε την λαδόκολλα πάνω σε αυτό, κομμένη σε λίγο μεγαλύτερο μέγεθος και την στερεώνουμε  επίσης με  σιλοτέϊπ.


 Αντιγράφουμε το σχέδιο με μαρκαδόρο ή αυτοσχεδιάζουμε. Αφού τελειώσουμε γυρνάμε την λαδόκολλα ανάποδα έτσι ώστε να έχουμε την καθαρή πλευρά όταν βάλουμε την κουβερτούρα.

Μπορούμε επίσης να ζωγραφίσουμε ότι θέλουμε και μπορούμε π.χ. ένα λουλουδάκι όπως θα δείτε πιο κάτω το οποίο ενώνουμε ξανά και ξανά ή ένα γεωμετρικό σχέδιο κύκλους τριγωνάκια κλπ.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε
bain marie (Βράζουμε νερό σε μια κατσαρολίτσα και τοποθετούμε μια μικρότερη ή οτιδήποτε άλλο σκεύος πάνω στη μεγάλη  αρκεί να στερεωθεί και να μην βυθιστεί στο νερό. Κόβουμε σε κομματάκια την κουβερτούρα ανακατεύοντας την.)

Τοποθετούμε το κορνέ όρθιο σε κούπα για να βάλουμε την λιωμένη κουβερτούρα. Διπλώνουμε το πάνω μέρος και το κρατάμε σφιχτά όσο δουλεύουμε την σοκολάτα για να μην βγει προς τα πάνω.

Κόβουμε ελάχιστα τη μύτη με ψαλίδι έτσι ώστε να δημιουργήσουμε  λεπτές τις γραμμές αν το επιβάλλει το σχέδιο.
Ζωγραφίζουμε κι αφήνουμε να στεγνώσει. Η δανδέλα είναι έτοιμη όταν την ακουμπήσουμε και δεν λερώνει το χέρι. Πρέπει να είναι μαλακή και ταυτόχρονα στεγνή για να μπορέσουμε να την περάσουμε στην τούρτα την οποία τούρτα έχουμε καλύψει τα πλαϊνά της με σαντιγί ή βουτυρόκρεμα για να κολλήσει το σχέδιο.
Τυλίγουμε την δανδέλα γύρω από την τούρτα πιέζοντάς την ελαφρώς με τα δάχτυλα και ξεκολλάμε σιγά σιγά την λαδόκολλα. 

Στο δεύτερο σχέδιο ένωσα τις άκρες του λουλουδιού που μου άρεσε ζωγραφίζοντας  το ίδιο στη σειρά τράβηξα οριζόντιες γραμμές πάνω και κάτω για να δημιουργήσω την τελική μορφή. 



Γύρισα την δανδέλα μου ανάποδα και πέρασα την κουβερτούρα. Τράβηξα ακανόνιστες πλάγιες γραμμές από αριστερά κι ανάποδα για να γεμίσω τα κενά ανάμεσα στα λουλούδια. Έλιωσα λευκή κουβερτούρα και την χρωμάτισα.




Στο τρίτο σχέδιο πήρα μια χάρτινη μικρή δανδέλα στρογγυλή δίσκου και γέμισα τα κενά με την κουβερτούρα. Στόλισα το πάνω μέρος μιας ατομικής πάστας.


Στο τέταρτο σχέδιο έφτιαξα έναν κύκνο και διακόσμησα το παγωτό μου.Ζωγράφισα τον κύκνο δίπλωσα την λαδόκολλα για να ζωγραφίσω το άλλο φτερό.



Στο πέμπτο σχέδιο ζωγράφισα την πεταλούδα. (Στην πορεία στη διακόσμηση μεταλλάχτηκε λίγο σε μέλισσα.. χωρίς να το επιδιώξω.. μ’ άρεσε όμως και την άφησα έτσι.)
Για να έχω ίδιο μέγεθος και στα δυο φτερά και να φτιάξω αριστερό και δεξί, δίπλωσα τη λαδόκολλα κι αντέγραψα από την πίσω πλευρά.


 Χρωμάτισα με χρυσόσκονη βρώσιμη (θα την βρείτε στα είδη ζαχαροπλαστικής)



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!

Με αγάπη Χρύσα
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.