Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Τούρτα παγωτό από την Χρύσα Φραγκούλη


Ετικέτα: ΓΛΥΚΑ

https://trikcoon.blogspot.com/2019/06/blog-post_20.html#more


✿⊱Η γεύση απ’ το παγωτό θυμίζει το παγωτό των παιδικών μας χρόνων. Εδώ σε συνδυασμό με το σοκολατένιο σιροπιασμένο παντεσπάνι η γεύση απογειώνεται ✿⊱

ΥΛΙΚΑ για το παγωτό

●500 ml φρέσκο γάλα
● 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
● 1 Γιώτης φυτική κρέμα στο μεταλλικό κουτί
● 1 λευκή κουβερτούρα Nestle dessert 180 γρ.
● 1 βανίλια άρωμα

ΥΛΙΚΑ για το παντεσπάνι

●200 γρ.αλεύρι αλατίνι γ.ο.χ.
●200 γρ.ζάχαρη
●5 αυγά
● 100 γρ.αγελαδινό βούτυρο
●1 κουβερτούρα Nestle dessert 200 γρ.
● 1 βανίλια άρωμα
● 2 κουταλ. γλυκού baking pawder

ΥΛΙΚΑ για την διακόσμηση

2 κουβερτούρες Nestle dessert  των 200 γρ.
●1 φάκελλο ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ garni
● Ζαχαρόπαστα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Χτυπάμε τη φυτική κρέμα με το φρέσκο γάλα, προσθέτουμε το ζαχαρούχο, τη βανίλια, 





λιώνουμε στα μικροκύματα ή σε bain marie την λευκή κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο τέλος.
Σκεπάζουμε το παγωτό μας με μια μεμβράνη και το τοποθετούμε στην κατάψυξη 3 ώρες. Το βγάζουμε και το ξαναχτυπάμε μια φορά.

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

Φτιάχνουμε το παντεσπάνι μας από την προηγούμενη μέρα.
Χτυπάμε τ’ ασπράδια σε μαρέγκα προσθέτουμε τη ζάχαρη τους κρόκους και το βούτυρο λιωμένο. 


Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το baking pawder και τη βανίλια. Στο τέλος προσθέτουμε την κουβερτούρα που έχουμε λιώσει στα μικροκύματα ή σε bain marie.

Βουτυρώνουμε μόνο το κάτω μέρος μια φόρμας στρογγυλής 28cm .
Ψήνουμε στους 170°C περίπου 20 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε δύο ίσα μέρη την επόμενη μέρα.
Τοποθετούμε το ένα μέρος από το παντεσπάνι σε μια αποσπώμενη μεταλλική βάση στρογγυλή για να στήσουμε την τούρτα μας.
Φτιάχνουμε ένα σιρόπι μ’ ένα φλιτζάνι νερό, ένα ζάχαρη, αρωματίζοντας το προαιρετικά. Σιροπιάζουμε προσθέτουμε το παγωτό και τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι το οποίο σιροπιάζουμε επίσης. 


Απλώνουμε λίγο από την  κρέμα σαντιγί garni στο πάνω μέρος της τούρτας και την τοποθετούμε στην κατάψυξη να πήξει.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Λιώνουμε σε bain marie την μια κουβερτούρα μας και την απλώνουμε στην επιφάνεια της τούρτας με γρήγορες κινήσεις γιατί παγώνει από το παγωτό. 


Λιώνουμε τη δεύτερη κουβερτούρα για να φτιάξουμε την δανδέλα. Φτιάχνουμε με λαδόκολλα κορνέ μιας χρήσης.
 Για οδηγίες πατήστε εδώ


Μετράμε την περίμετρο και το ύψος της τούρτας και κόβουμε την λαδόκολλα για το σχέδιο. Κι επειδή είναι μεγάλη την φτιάχνουμε σε δύο μέρη και την ενώνουμε στην τούρτα. Στο συγκεκριμένο σχέδιο, έφτιαξα κύκλους από καπάκι μαρκαδόρου στο πάνω μέρος και για πλέγμα ακανόνιστες γραμμές από αριστερά δεξιά και ανάποδα. 



Αναποδογυρίζουμε τη λαδόκολλα και ζωγραφίζουμε με την κουβερτούρα στην καθαρή πλευρά κι όχι πάνω στο μελάνι. Αφήνουμε να στεγνώσει. Βάζουμε την υπόλοιπη σαντιγύ στην τούρτα μας πιάνουμε την κορδέλα μας η οποία πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει η σοκολάτα στα χέρια μας και την τοποθετούμε γύρω πιέζοντάς την ελαφρώς με τα δάχτυλα να κολλήσει η σοκολάτα στην σαντιγύ. Ξεκολλάμε την λαδόκολλα και βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη.  

Στο συγκεκριμένο γλυκό χρωμάτισα κίτρινη και πράσινη ζαχαρόπαστα για να φτιάξω το τριαντάφυλλο και άφησα άσπρες τις καρδιές. Κόβουμε μικρές μπαλίτσες τις πιέζουμε ν’ ανοίξουν σε στρογγυλό σχήμα και με τα δάχτυλα τοποθετούμε τον ένα κύκλο γύρω απ’ τον άλλον. 


Αν θέλουμε κλειστά τριαντάφυλλα βάζουμε λίγα και περισσότερα για το ανοιχτό. Κόβουμε με μαχαίρι το κάτω μέρος την περιττή ζύμη που δημιουργήθηκε για να σταθεί το τριαντάφυλλο μας. Το αφήνουμε να στεγνώσει. Για το φύλλο φτιάχνουμε ένα οβάλ σχήμα και μ’ ένα πριονωτό μαχαιράκι χαράζουμε τις ίνες του τα “νεύρα του” και γύρω γύρω το φύλλο. Για να φανεί πιο φυσικό τοποθετούμε κάτι κυλινδρικό από κάτω (εγώ έβαλα μια ξύλινη κουτάλα στο ένα σημείο κι ένα μαχαιράκι στο άλλο) Αρχικά το χρωμάτισα μόνο με πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής επειδή το ήθελα σαν βάση για να βγουν πιο φυσικές οι ίνες του φύλλου.


 Το άφησα και στέγνωσε και ανακάτεψα πράσινο και μπλε χρώμα για το σκούρο πράσινο και το χρωμάτισα.



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!

Με αγάπη Χρύσα
♥ ♥  ♥ ♥  ♥ ♥

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.