Σάββατο 25 Μαΐου 2019

ΛΕΜΟΝΑΝΘΟΣ ΑΠΟ ΤΗN ΧΡΥΣΑ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ


Ετικέτα: ΓΛΥΚΑ

https://trikcoon.blogspot.com/2019/05/n_25.html#more

✿⊱╮Γεύση μεθυστική, άρωμα δυνατό  που απογειώνει τις αισθήσεις σ’ ένα σύμπλεγμα λεμονιού, μελιού, γιαουρτιού   με αποκορύφωση τη νέα γεύση πτι-μπερ βρώμης Παπαδοπούλου που μ’ εξέπληξε. Ίσως είναι και το ωραιότερο γλυκό που έφτιαξα ποτέ!! ✿⊱╮


ΥΛΙΚΑ

● 2 πακέτα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ  βρώμης με λεμόνι Παπαδοπούλου των 155 γρ. το καθένα
● 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
● 1 νέο βιτάμ μαργαρίνη
● 1 Ζαχαρούχο γάλα
● 150 γρ. ζάχαρη άχνη
●2 κ. σούπας λεμόνι
● 4 κ. σούπας μέλι (2 για την κρέμα 2 για τη βάση)
● 1 κρέμα φυτική Γιώτης


http://trikcoon.blogspot.com/2019/05/blog-post_23.html#more

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ γλυκού

Περνάμε τα πτι-μπερ Παπαδοπούλου στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη (άμμος όπως λέει κι ο Νικολάκης μου)
Λιώνουμε το βιτάμ και βάζουμε μαζί τις 2 κουταλιές μέλι κι ανακατεύουμε. (Υπάρχουν επίσης τα πτι- μπερ Παπαδοπούλου βρώμης με μέλι. Αν χρησιμοποιήσετε αυτά αφαιρέστε τη μια κουταλιά μέλι και προσθέστε 1 κουταλιά σούπας  χυμό λεμονιού)
Ρίχνουμε το βιτάμ στα μπισκότα κι ανακατεύσουμε να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Το στρώνουμε σ’ ένα πυρέξ κι ετοιμάζουμε την κρέμα.

Χτυπάμε στο μίξερ την φυτική κρέμα μαζί με την άχνη να διογκωθεί. Ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα κι ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτουμε το γιαούρτι  τις 2 γεμάτες κουταλιές μέλι και τις 2 κουταλιές χυμό λεμονιού. Το απλώνουμε πάνω απ’ τη βάση με τα μπισκότα και το τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου μια  ώρα να παγώσει. 


Προσθέτουμε από πάνω τη μαρμελάδα λεμονιού όση χρειάζεται για να καλύψει την επιφάνεια του γλυκού - όχι περισσότερη - και το διατηρούμε στο ψυγείο αν προλάβει να μείνει…


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!

Με αγάπη Χρύσα

       


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.