Ετικέτα: ΜΠΟΥΦΕ
ΥΛΙΚΑ
· ● 500 γρ. αλεύρι Γιώτης για όλες τις χρήσεις
● 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
· ● Λίγο αλάτι
· ●3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
· ● Χλιαρό νερό όσο χρειαστεί για να γίνει ζύμη μαλακή
· ● Νισεστέ για το άνοιγμα
· ● 400 γρ. τριμμένη φέτα
·● μαϊντανός
· ● 1 αυγό
· ● 500 γρ. αλεύρι Γιώτης για όλες τις χρήσεις
● 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
· ● Λίγο αλάτι
· ●3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
· ● Χλιαρό νερό όσο χρειαστεί για να γίνει ζύμη μαλακή
· ● Νισεστέ για το άνοιγμα
· ● 400 γρ. τριμμένη φέτα
·● μαϊντανός
· ● 1 αυγό
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Κοσκινίζουμε το
αλεύρι βάζουμε το ελαιόλαδο το αλάτι το χυμό λεμονιού και τέλος προσθέτουμε
λίγο -λίγο το χλιαρό νερό τόσο όσο πάρει
για να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Ζυμώνουμε και την
αφήνουμε μισή ώρα σκεπασμένη με μεμβράνη.
Τρίβουμε τη φέτα και
προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο και όσο μαϊντανό επιθυμούμε. Ανακατεύουμε καλά
μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε
μικρές μπαλίτσες. Ανοίγουμε πάντα με νισεστέ την κάθε μπαλίτσα μας σε πολύ
λεπτό φύλλο.
Κι επειδή το
χειροποίητο άνοιγμα δεν θα βγει στο σχήμα που θέλουμε παίρνουμε ένα μεγάλο
στρογγυλό ταψί το τοποθετούμε πάνω από το ανοιγμένο φύλλο μας ως καλούπι..και
κόβουμε σε στρογγυλά και συνεπώς ίσα μεγέθη ,όλα τα συνεχόμενα φύλλα μας.
Αφού το
στρογγυλοποιήσουμε το κόβουμε σε σταυρό όπως το σχήμα πίτσας .
Τα τριγωνάκια που
δημιουργήσαμε τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο απλώνοντας πάντα νισεστέ για να
μην κολλήσουν και συνεχίζουμε το άνοιγμα.
Παίρνουμε το
τριγωνικό φύλλο έχοντας μπροστά στα χέρια μας το μεγάλο μέρος του και την κορυφή
του προς τα πάνω.
Βάζουμε το τυρί σε
όσο πιο λεπτή οριζόντια γραμμή γίνεται..κλείνουμε τις άκρες δεξιά και αριστερά
και τυλίγουμε ρολό μέχρι να φτάσουμε στο τρίγωνο. Εκεί βρέχουμε λίγο την άκρη
και την κολλάμε.
Ψήνουμε σε τηγάνι με
αρκετό καυτό σπορέλαιο. Σε φριτέζα δεν
το συνιστώ ..παραμορφώνεται το σχήμα τους . Ψήνουμε μέχρι να
ροδίσουν και τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για ν΄ απορροφηθεί το σπορέλαιο.
ΚΑΛΗ
ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!
Με
αγάπη Χρύσα
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.