Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

ΔΡΟΣΕΡΟΣ ΧΑΛΒΑΣ με άρωμα λεμονιού από την Χρύσα Φραγκούλη

Ετικέτα: ΓΛΥΚΑ
https://trikcoon.blogspot.gr/2018/03/blog-post.html#more




✿⊱Δροσερός ελαφρύς και απολαυστικός!! Η διαφορά του οφείλεται κυρίως στα υλικά του και στον τρόπο ψησίματος αφού εδώ δεν.. καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι. ✿⊱

ΥΛΙΚΑ

● 500gr  σιμιγδάλι χονδρό (1 σακουλάκι)
● 1 κιλό ζάχαρη
● 1,5 λίτρο νερό
● 2 βανίλιες άρωμα
● 4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
● 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
● 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
● 1 φλ. τσαγιού αμύγδαλα χοντροκομμένα (προαιρετικά)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Βάζουμε το νερό σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μαζί με το λάδι τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού να βράσουν. Κατόπιν ρίχνουμε τις βανίλιες, το σιμιγδάλι κι ανακατεύουμε μέχρι να πάρει κρεμώδη μορφή.
Μην περιμένετε εδώ να πήξει εντελώς θα πήξει αφού  κρυώσει . Έπειτα κατεβάζουμε απ’ τη φωτιά, ρίχνουμε το ξύσμα και τ’ αμύγδαλα κι ανακατεύουμε. Εν τω μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 °C
Τοποθετούμε  το χαλβά στο πυρέξ και τον βάζουμε 10 λεπτά στο φούρνο. Αφήνουμε να κρυώσει τον χαράζουμε και τον βάζουμε στο ψυγείο. Σερβίρουμε αν θέλουμε με σιρόπι σοκολάτας και παγωτό.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!

Με αγάπη Χρύσα
   









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.