Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

ΤΟΥΡΤΑ SPIDERMAN από την Χρύσα Φραγκούλη



Ετικέτα: ΓΛΥΚΑ


✿⊱Χρόνια πολλά λουλουδάκι μου !!  σε λάτρεψα πριν έρθεις ..σ  ακούω πριν με φωνάξεις .. σε νιώθω πριν μιλήσεις ..κι υπάρχω  πριν με χρειαστείς ...
Ο δικός μου κόσμος το χαμόγελό σου ✿⊱
ΥΛΙΚΑ

2 δόσεις παντεσπάνι απ’ τα μυστικά και αλήθειες του Τρικκώον
1 δόση ζαχαρόπαστας (Α’ συνταγή ή Β’ συνταγή)  απ’ τα μυστικά και αλήθειες του Τρικκώον
Κόκκινο και μαύρο χρώμα ζαχαροπλαστικής
1 φακελάκι σαντιγύ ΓΙΩΤΗΣ

ΓΕΜΙΣΗ

250 gr. κλασσική κουβερτούρα
1 κούπα άχνη
375 gr μαργαρίνη (1 ½ πακέτο)
1 ζαχαρούχο γάλα
2 κουτ. σούπας αλεύρι
1 κρόκο αυγού
1 κουτ. σούπας κονιάκ
1 βανίλια άρωμα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

  Σπάμε την  κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια  και την λιώνουμε σε Bain-marie μαζί με την άχνη και το βιτάμ ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
Ζεσταίνουμε ελαφρώς το ζαχαρούχο γάλα ρίχνουμε μέσα το μίγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε με μίξερ .
Ρίχνουμε το κονιάκ, το αλεύρι, τον κρόκο  και την βανίλια. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και την βάζουμε στο ψυγείο να πήξει.
● Ετοιμάζουμε την ζαχαρόπαστα την χρωματίζουμε κόκκινη και την ανοίγουμε τόσο όσο χρειάζεται να καλύψουμε την τούρτα μας.
● Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι. Για την τούρτα Spiderman θα χρειαστούμε δυο δόσεις.
Το ταψί που χρησιμοποίησα ήταν 35 cm.
Το κόβουμε σε σχήμα οβάλ το σιροπιάζουμε και απλώνουμε την κρέμα. Σιροπιάζουμε και το πάνω μέρος της τούρτας. 

Μεταφέρουμε και τοποθετούμε με την βοήθεια του πλάστη την ζαχαρόπαστα. Ισιώνουμε την επιφάνεια της πιέζουμε ελαφρώς τα πλαϊνά της και κόβουμε την ζαχαρόπαστα που περισσεύει .
 Κι ο μικρός επόπτης..το τρίτο μου μάτι.. με κατασκοπεύει..
Με ζαχαρόπαστα άσπρη φτιάχνουμε τα μάτια.

Χρωματίζουμε με μαύρο χρώμα ζαχαροπλαστικής την σαντιγί και φτιάχνουμε  τον ιστό και το τελείωμα των ματιών.


Για σένα γιέ μου! χρόνια πολλά μικρέ μου spiderman

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!



Με αγάπη Χρύσα

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.