Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

ΖΕΛΕ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ από την Χρύσα Φραγκούλη

Ετικέτα: ΓΛΥΚΑ
✿⊱╮Ένα γλυκό καλοκαιρινό δροσερό και εντυπωσιακό..✿⊱╮

ΥΛΙΚΑ

·      500 γρ. γιαούρτι Φάγε
·      1  κομπόστα μεγάλη (καθ. βάρος  820γρ)  ροδάκινο κομμένο σε  κομματάκια
·      2 φακελάκια ζελέ ροδάκινο ή βερίκοκο
·      1 ποτήρι ζεστό νερό
·      2 κουτ. σούπας ζάχαρη
·      Τον χυμό από την κομπόστα



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Σουρώνουμε και κόβουμε σε κομματάκια το ροδάκινο.

Διαλύουμε το ζελέ με τη ζάχαρη στο ζεστό νερό, προσθέτουμε τον χυμό της κομπόστας κι ανακατεύουμε. 



Προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε με ραβδομπλέντερ ή στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα.
Τέλος ρίχνουμε τα ροδάκινα κι ανακατεύουμε ελαφρώς  μ’ ένα κουτάλι. Τοποθετούμε το μίγμα σε φόρμα και το αφήνουμε στο ψυγείο να πήξει.



Ξεφορμάρουμε αφού το βυθίσουμε για λίγο σε ζεστό νερό. Αν θέλουμε χρησιμοποιούμε για γαρνίρισμα σιρόπι ροδάκινο.




       ♥ ♥    
Για το ροζ γλυκό χρησιμοποιήστε δυο φακελάκια  ζελέ ρόδι ή φράουλα ή κεράσι με τη μεγάλη κομπόστα κοκτέιλ και το γιαούρτι   ακολουθώντας τα ίδια βήματα.






 Γαρνίρουμε προαιρετικά με σιρόπι φράουλας ή οποιοδήποτε κόκκινο σιρόπι.
       ♥ ♥    

Για το άσπρο με πράσινο χρησιμοποιήστε
2 φάκελα ζελέ ανανά  μια μεγάλη κομπόστα ανανά ψιλοκομμένη, το γιαούρτι και ακολουθήστε την ίδια διαδικασία με τα προηγούμενα.

Για την πράσινη βάση θα χρειαστείτε
δυο φακελάκια ζελέ λεμόνι. Χρωματίστε το  με πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.(Υπάρχει στην αγορά πράσινο τσάι αλλά είναι μικρή συσκευασία)    Διαλύστε το ζελέ με μια κουταλιά ζάχαρη σ΄ ενάμισι  ποτήρι νερό. Ρίξτε το χρώμα κι αφήστε το να κρυώσει. 


Μ΄ ένα κουτάλι ρίξτε  μια μικρή στρώση πράσινου ζελέ πάνω  από τη φόρμα και  βάλτε το  για λίγα λεπτά στην κατάψυξη μέχρι να πιάσει κρούστα. 

Κατόπιν βάζετε και το υπόλοιπο ζελέ κι αφήστε το  στο ψυγείο πλέον να πήξει κανονικά. Με αυτόν τον τρόπο το ζελέ δεν βυθίζεται.
 





       ♥ ♥    
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!

Με αγάπη Χρύσα


   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.