Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

ΡΑΒΑΝΙ με λεμόνι ή πορτοκάλι από την Χρύσα Φραγκούλη

Ετικέτα: ΓΛΥΚΑ
✿⊱╮ Εξίσου υπέροχο όποια γεύση κι αν προτιμήσετε. Αν το φτιάξετε με λεμόνι δίνει μια δροσερή καλοκαιρινή γεύση.. αν το φτιάξετε με πορτοκάλι έχετε ένα γλυκό επιδόρπιο. Προσωπικά από συνήθεια και λόγω αναμνήσεων.. το φτιάχνω με λεμόνι. ✿⊱╮

ΥΛΙΚΑ

● 500 γρ. χονδρό σιμιγδάλι
● 250 γρ. ζάχαρη
● 500 γρ. γιαούρτι ΦΑΓΕ
● 1 χυμό λεμονιού(ή χυμό από ένα πορτοκάλι)
● Ξύσμα από ένα λεμόνι (ή το ξύσμα ενός πορτοκαλιού )
● 1 Νέο βιτάμ
● 250 γρ. τριμμένο αμύγδαλο
● 1 κουταλ. γλυκού σόδα
● 2 βανίλιες άρωμα

ΣΙΡΟΠΙ

● 2 ½  ποτήρια ζάχαρη
● 3 ποτήρια νερό

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Λιώνουμε και χτυπάμε το βιτάμ μαζί με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το γιαούρτι, διαλύουμε τη σόδα στο χυμό λεμονιού, (ή στο χυμό πορτοκαλιού) και τ’ ανακατεύουμε στο μίγμα. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το ξύσμα, τις βανίλιες και το τριμμένο αμύγδαλο. Ψήνουμε στους 170 °C περίπου 45 λεπτά. Δεν φουσκώνει όπως το κλασσικό ραβανί, αλλά είναι  νοστιμότερο.

Για το σιρόπι βράζουμε τα υλικά 5 λεπτά  και μόλις το ραβανί μας μισοκρυώσει  σιροπιάζουμε σιγά σιγά με το μισό σιρόπι, περιμένουμε να το απορροφήσει και κατόπιν ρίχνουμε το υπόλοιπο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!

Με αγάπη Χρύσα

   





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.