Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Κορμός Χριστουγεννιάτικος ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΑ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ


http://trikcoon.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html#more


Ένας κορμός σκέτη γλύκα …Για ζεστά και γλυκά Χριστούγεννα!!!





Υλικά  για το παντεσπάνι

4 μεγάλα αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι  για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια άρωμα
άχνη

Για τη γέμιση

3 φακελάκια  super mousse Γιώτης
άχνη
κερασάκια
αμύγδαλο καβουρδισμένο

Για τη διακόσμηση

ινδοκάρυδο


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Χτυπάμε τ’ αυγά ρίχνουμε τη ζάχαρη το αλεύρι και τέλος τη βανίλια.
Στρώνουμε λαδόκολλα σ’ ένα  ταψί  τη βουτυρώνουμε απλώνουνε το μίγμα μας και ψήνουμε 15’ στους 180 °.
Απλώνουμε άχνη σε μια λαδόκολλα βάζουμε το παντεσπάνι, το γυρνάμε ανάποδα για να μπει η σκληρή επιφάνεια προς τα μέσα και ξαναρίχνουμε άχνη.
Το τυλίγουμε και το αφήνουμε για λίγη ώρα να κρυώσει.
Αφού το ξετυλίξουμε  το σιροπιάζουμε ελαφρώς.
Χτυπάμε την mousse σύμφωνα με τις οδηγίες  της ,προσθέτοντας  λίγη άχνη για πιο γλυκιά γεύση και την απλώνουμε στο παντεσπάνι.
Το παντεσπάνι ίσως και να σπάσει κατά το τύλιγμα εδώ δεν έχουμε πρόβλημα ενώνουμε τα κενά με την mousse.
Βάζουμε  το αμύγδαλο, τα κερασάκια , τυλίγουμε το παντεσπάνι μας  και το αφήνουμε  στο ψυγείο περίπου δυο ώρες να σφίξει .
Κόβουμε δυο κομμάτια.
Απλώνουμε  την υπόλοιπη mousse στο παντεσπάνι μας και  κολλάμε στο ρολό  τα κομμάτια για να σχηματίσουμε τον κορμό, περνάμε με το ειδικό χτενάκι ή με ένα πιρούνι και κάνουμε γραμμές.
Ρίχνουμε ινδοκάρυδο για χιόνι και διακοσμούμε τον κορμό μας.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!
Με αγάπη Χρύσα